ROMÂNIA, MEDALIATĂ LA “MONDIALELE”DE TEQBALL

Distribuie pe:

România a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de Teqball, găzduite între 8-11 decembrie, de orașul polonez Gliwice. Argint, la dublu masculin, prin Györgydeák Apor și Ilyés Szabolcs; bronz la dublu feminin, prin Barabási Kinga și Dakó Katalin și bronz la dublu-mixt, prin Györgydeák Apor și Miklós Tünde. La cea de-a IV-a ediție, delegația noastră s-a prezentat cu cinci sportivi de la două cluburi: Góbék Teqball Team Odorheiu Secuiesc și Transilvania Teqball Team Tg.-Mureș: Györgydeák Apor (din Odorhei) - la simplu, dublu masculin și dublu-mixt, Ilyés Szabolcs (din Odorhei) - la dublu masculin, Barabási Kinga (din Tg.-Mureș) - la simplu și dublu feminin, Dakó Katalin (din Tg.-Mureș) - la dublu feminin și Miklós Tünde (din Odorhei) - la dublu mixt. În imagine sunt toți cei cinci componenți ai lotului care s-a deplasat în Polonia.

NAȚIONALA ROMÂNIEI ÎNCHEIE ANUL PE LOCUL 42 ÎN CLASAMENTUL MONDIAL

Naționala feminină de fotbal a României încheie anul 2021 pe locul 42 în ierarhia mondială. Selecționata tricoloră se află pe această poziție din decembrie, anul trecut. Echipa țării noastre a început, în această toamnă, campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2023, aflându-se, după 5 jocuri disputate, pe locul III în grupa G preliminară, după Elveția și Italia. Formația antrenată de Florin Bratu are 9 puncte, iar primele clasate au acumulat din 6 jocuri 18, respectiv 15 puncte. Pe locul I în clasamentul mondial se menține echipa Statelor Unite ale Americii, aceasta fiind urmată pe podium de Suedia și Germania.

TRAGERE LA SORȚI SPECTACULOASĂ ÎN LIGA CAMPIONILOR. MESSI VS. RONALDO ȘI ATLETICO MADRID - BAYERN MÜNCHEN SUNT CELE MAI TARI ÎNTÂLNIRI DIN OPTIMILE DE FINALĂ!

Tragerea la sorți a optimilor de finală ale Ligii Campionilor a avut loc la Nyon, iar cele mai importante dueluri din această fază a competiției sunt PSG - Manchester United și Atletico Madrid - Bayern München. Optimile de finală: Benfica - Real Madrid, Villarreal - Manchester City, Atletico Madrid - Bayern München, Salzburg - Liverpool, Inter - Ajax, Sporting - Juventus, Chelsea - Lille, PSG - Manchester United. Această fază va avea loc în 15/16/22/23 februarie 2022, turul, și la 8/9/15/16 martie 2022, returul. Tragerea la sorți a sferturilor de finală va fi la 18 martie 2022. În urna capilor de serie vor fi câștigătoarele celor opt grupe: Ajax Amsterdam (Olanda), Bayern (Germania), Juventus (Italia), Liverpool (Anglia), Lille (Franța), Manchester City (Anglia), Manchester United (Anglia) și Real Madrid (Spania). În a doua urnă vor fi echipele clasate pe locul al doilea în grupe: Atletico Madrid (Spania), Benfica (Portugalia), Chelsea (Anglia), Inter Milano (Italia), Paris Saint-Germain (Franța), Salzburg (Austria), Sporting Lisabona (Portugalia) și Villarreal (Spania). În optimi nu se pot întâlni echipe din aceeași țară. Această fază va avea loc în 15/16/22/23 februarie 2022, turul, și la 8/9/15/16 martie 2022, returul. Tragerea la sorți a fazelor următoare va fi la 18 martie 2022.

MAMA LUI VERSTAPPEN, EMOȚIONATĂ, DUPĂ CE FIUL EI A CÂȘTIGAT TITLUL MONDIAL!

Sophie Kumpen, mama pilotului Max Verstappen (Red Bull), care a devenit campion mondial, la vârsta de 24 de ani, a declarat că a apelat la îngeri pentru a-l ajuta pe fiul ei să câștige primul titlul în Formula 1, informează lesoir.be. “Nu îndrăznesc să vă spun câte lumânări am aprins săptămâna aceasta!”.”Fiul meu a devenit bărbat anul acesta. Max s-a bătut ca un leu, fără a renunța niciun moment. Pentru că trebuie să recunoaștem: Hamilton a fost cel mai puternic duminica aceasta! Până la sfârșitul cursei, situația nu arăta bine. Și apoi fiica mea mi-a trimis un mesaj spunându-mi că mașina de siguranță a intrat pe pistă. Uneori este suficient să apelezi la îngeri. Iată, îngerii m-au ajutat. Nu îndrăznesc să vă spun câte lumânări am aprins săptămâna aceasta! Nici nu îndrăznești să visezi la asta! Nici când s-a apucat de karting, nici măcar când a devenit campion în karting sau a debutat în F1. I-am urmărit pe Senna și Prost pe podium și mi se părea o lume inaccesibilă. Și apoi, mai târziu, fiul tău se regăsește brusc pe acel podium din Barcelona, câștigând prima sa cursă. Și iată-l acum campion mondial! Imaginează-ți asta!”, a declarat Kumpen, de origine belgiană, pentru Het Laatste Nieuws. Sophie Kumpen a fost și ea pilot de curse, fiind mai bună decât Giancarlo Fisichella, în 1992, și decât Jarno Trulli și Allan Simonsen, în 1995, prin prisma rezultatelor înregistrate în karting. “Sophie, mama lui Max, a fost un pilot fantastic. Când am concurat în karting, în 1995, ea era coechipierul meu, așa că am văzut-o pilotând, am știut cât de bună este. Era și ea și regretata Lotta Hellberg... ele două erau incredibil de rapide”, și-a amintit fostul campion mondial de F1, Jenson. În 1996, Kumpen s-a căsătorit cu pilotul olandez Jos Verstappen, cu care are doi copii, Max, născut în 1997, și Victoria, în 1999. Mama lui Max s-a retras din sporturile cu motor la vârsta de 21 de ani. Vorbind despre decizia ei pentru F1 Wags, Kumpen a spus, vara trecută: “Am vrut să merg în Formula 1, am testat câteva mașini de curse, apoi m-am căsătorit cu tatăl lui Max și a trebuit să fac o alegere... El pilota în Formula 1, în acea perioadă am fost atât de mult plecați. Așadar, am renunțat la visul meu, dar acum îl văd pe fiul meu realizând ce am vrut să fac și mă bucur la fel de mult”.

Deși este născut și locuiește în Belgia, Max Verstappen a ales să concureze cu licență olandeză, considerându-se mai “olandez”. Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 și, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

O NOUĂ REACȚIE DIN PARTEA CIO ÎN PRIVINȚA BOICOTULUI JOCURILOR OLIMPICE DE IARNĂ

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a organizat sâmbătă, la Lausanne, a zecea sa reuniune anuală, iar în declarația finală și-a reafirmat totala opoziție față de orice politizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, referindu-se la țări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Australia, care au anunțat un boicot diplomatic. “Suntem ferm împotriva oricărei politizări a Jocurilor Olimpice și a sportului, menționând, totodată, necesitatea neutralității politice în rândul CIO, la Jocurile Olimpice și în întreaga Mișcare Olimpică”, se arată în declarația finală a reuniunii. Acest apel la nepolitizare a avut loc în timp ce doi manifestanți tibetani au protestat în imediata apropiere a sediului CIO din Lausanne, legându-se cu lanțuri de statuia cu inele olimpice aflată la intrarea în sediul forului olimpic internațional, pentru a cere boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Participanții la reuniune au asigurat că Beijing 2022 va deschide o nouă eră în sporturile de iarnă, datorită angajamentului Chinei de a implica 300 de milioane din cetățenii săi să practice acest tip de sporturi. După SUA, Australia, Marea Britanie și Canada au anunțat, miercuri, boicotul diplomatic al competițiilor pentru a denunța încălcarea drepturilor omului în China.

REVELAȚIA ANULUI 2021 ÎN ANCHETA WTA

Jucătoarea britanică de tenis, Emmma Răducanu, locul 19 WTA, a fost desemnată revelația anului 2021 în ancheta realizată de WTA, la care au participat jurnaliști din toată lumea.

Răducanu, 19 ani, a început acest sezon pe locul 343 mondial și îl termină în Top 20, după două performanțe excepționale, calificarea în optimi la Wimbledon și câștigarea US Open, unde a devenit prima jucătoare care obține trofeul la un grand slam după ce a jucat în calificări.

Titlul de jucătoarea anului i-a revenit australiencei Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, care a câștigat în 2021 trofeele la Yarra Valley Classic, Miami Open, Stuttgart, Wimbledon și Cincinnati. Este pentru a doua oară la rând când Barty primește această distincție. Cuplul ceh Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a fost desemnat echipa de dublu a anului, după ce s-a impus la turneul olimpic, Madrid Open, Roland Garros și Turneul Campioanelor. (S.C.)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu