STUDENȚII VOR AVEA ACCES GRATUIT LA TOATE BIBLIOTECILE UNIVERSITARE

Distribuie pe:

Studenții din învățământul superior de stat vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare și bibliotecile central-universitare, a decis, luni, plenul Senatului, în calitate de cameră decizională.

Propunerea legislativă, inițiată de un grup de parlamentari USR, include accesul studenților la bibliotecile universitare “în categoria serviciilor complementare gratuite din învățământul superior de stat”.

“Avem patru mari universități - București, Cluj, Timișoara, Iași - care nu mai au nicio bibliotecă proprie, fiind utilizată biblioteca central-universitară. Iar Consiliile de Administrație ale bibliotecilor central-universitare din țară stabilesc o taxă pentru eliberarea permisului de acces la bibliotecile pentru studenți.

Această inițiativă legislativă vine să corecteze anomalia pe care v-am descris-o și să asigure că orice student va avea acces egal și gratuit atât la bibliotecile universitare, cât și la cele central-universitare”, a afirmat, în plenul Senatului, senatorul Irinei Darău.

În prezent, studenții înmatriculați la universitățile care dețin o bibliotecă proprie beneficiază de gratuitate la accesul în aceste biblioteci și utilizarea serviciilor aferente.

În schimb, studenții înmatriculați la universitățile care nu dețin o bibliotecă proprie sau echivalentă sunt nevoiți să plătească serviciile bibliotecilor central-universitare contra taxă, se arată într-un comunicat al USR, transmis, luni.

Lasă un comentariu