CONCLUZIA CELEI MAI BUNE MARCATOARE A ROMÂNIEI LA CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Distribuie pe:

Handbalista Cristina Laslo, cea mai bună marcatoare a României la CM din Spania, a declarat luni, după înfrângerea cu Suedia, ultimul meci din competiție al tricolorelor, că vede viitorul naționalei “cu zâmbetul pe buze”. “Nu a fost întâmplător acest turneu, meciurile cu Norvegia, cu Olanda, am ținut piept și Suediei. Din păcate, detaliile fac diferența și asta s-a văzut. Pe repliere suferim și pe fazele lor rapide, ne-am dorit să facem puncte, să ne întoarcem cu o victorie. Am avut o grupă grea, România mereu pică cu Norvegia, cu Olanda, cu echipele puternice. Vor veni și punctele. Au fost multe lucruri bune în echipa noastră. Avem și situația Oanei Borș, cu acea accidentare, Crina Pintea are o ruptură musculară, dar azi și-a dorit să fie în teren. Sunt foarte multe lucruri bune, toată lumea încearcă să marcheze, avem în continuare o colaborare bună cu pivotul, linia de 9 metri, plus contraatacul, asta mă bucură. Văd viitorul echipei naționale cu zâmbetul pe buze”, a declarat Cristina Laslo. Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Castello, de reprezentativa Suediei, scor 34-30 (19-16), în ultimul meci din grupa principală II. Tricolorele au încheiat CM din Spania pe locul 13, iar obiectivul trasat de FRH era clasarea în primele 10 națiuni.

A 25-A PARTICIPARE LA MONDIALE

Naționalele de handbal feminin ale Norvegiei și Suediei sunt ultimele calificate în sferturile de finală ale CM din Spania, după meciurile disputate luni, în grupa principală II. Campioana mondială en-titre, Olanda, a ratat sferturile și a încheiat pe locul 9. La fel și România, care a încheiat pe locul 13.

Rezultatele înregistrate în meciurile de luni, în grupele I și II, sunt: Polonia - Muntenegru 33-28, Serbia - Slovenia 31-25 și Rusia - Franța 28-33, respectiv Kazakhstan-Puerto Rico 30-27, Suedia - România 34-30 și Norvegia - Olanda 37-34. În urma rezultatelor, în sferturile de finală s-au calificat Suedia și Norvegia, din grupa II. Anterior, din grupa I au obținut calificarea Franța și Rusia, dar și Danemarca și Germania, respectiv Spania și Brazilia, din grupele III și IV.

Tricolorele au jucat șase partide la CM din Spania, iar rezultatele complete sunt: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan și 22-33 cu Norvegia (grupa preliminară C), 30-31 cu Olanda, 43-20 cu Iran și 30-34 cu Suedia (grupa principală II). Centrul Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) a fost cea mai bună marcatoare tricoloră, cu 34 de goluri în șase partide. Naționala României, care avea obiectiv calificarea în primele 10 locuri, a revenit în țară marți seară. Meciurile din sferturile de finală se vor juca în 14-15 decembrie, după programul Danemarca - Brazilia și Spania - Germania, respectiv Franța - Suedia și Norvegia - Rusia. Câștigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie, iar finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie. Echipa României a bifat a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate edițiile. La ultima ediție a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediției din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania și Rusia. România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 și 2005) și bronz (2015).

UEFA A ANULAT TRAGEREA LA SORȚI DIN LIGA CAMPIONILOR DIN CAUZA UNEI GAFE DE PROPORȚII. CUM ARATĂ NOUL PROGRAM AL OPTIMILOR

UEFA a anulat tragerea la sorți, după ce Atletico Madrid a contestat modul care s-au stabilit meciurile din optimile Ligii Campionilor.

Conform Marca, Atletico a acuzat faptul că tragerea la sorți a fost eronată deoarece regulamentul nu a fost respectat. Astfel, UEFA a decis să o anuleze în totalitate, invocând o eroare de software, și a fost reluată la ora 16.00.

Ce s-a întâmplat? Printre rivalele posibile ale lui Atletico Madrid în momentul în care s-a efectuat tragerea nu s-a aflat și Manchester United. În schimb, în urnă a apărut Liverpool, cu care Atletico oricum nu se putea întâlni deoarece a jucat în faza grupelor.

A fost un haos general la tragerea la sorți. Mai întâi, din urnă s-a extras meciul Villarreal - Manchester United. Doar că acesta a fost anulat deoarece cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor și nu se puteau întâlni din nou în optimi.

United nu a mai apărut ca adversara posibilă pentru următorul meci, în care a fost extrasă Atletico. În schimb, printre adversarele posibile pentru Atletico s-a aflat FC Liverpool, cu care nu putea juca.

În cele din urmă, Atletico a fost extrasă să joace cu Bayern, dar madrilenii au contestat tragerea la sorți. Susțin că șansele lor au fost afectate de această greșeală.

Așadar, tragerea la sorți a fost efectuată din nou. Iată care sunt meciurile:

Salzburg - Bayern München

Sporting Lisabona - Manchester City

Benfica - Ajax

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Inter Milano - Liverpool

PSG - Real Madrid

Meciurile din prima manșă vor avea loc pe 15-16 februarie și 22-23 februarie. Returul e programat pe 8-9 și 15-16 martie.

Apoi, sferturile de finală vor avea loc pe 5-6 aprilie, respectiv 12-13 aprilie.

Finala este programată pe 28 mai 2022, pe stadionul Krestovsky din Sankt Petersburg.

Meciurile stabilite inițial:

Benfica - Real Madrid

Villarreal - Manchester City

Atletico Madrid - Bayern München

Salzburg - Liverpool

Inter Milano - Ajax

Sporting Lisabona - Juventus

Chelsea - Lille

PSG - Manchester United

SIMONA HALEP A ANUNȚAT PRIMELE TURNEE DIN 2022

Simona Halep a anunțat programul său de la începutul anului 2022.

Sportiva noastră va concura la trei turnee în luna ianuarie, toate în Australia. Deși inițial se temea să călătorească în această țară, Simona s-a răzgândit și va participa la aceste competiții.

Astfel, Simona va începe anul la Melbourne, unde va concura la un turneu din categoria WTA 250, ce va începe pe 4 ianuarie.

De asemenea, de pe 10 ianuarie, Simona va merge la Sydney pentru a concura la o competiție din categoria WTA 500.

În fine, marele obiectiv din luna ianuarie este Australian Open, turneu de Grand Slam programat să înceapă pe 17 ianuarie.

În 2021, Simona s-a oprit în sferturile de finală de la Australian Open, după un meci cu Serena Williams.

Simona a avut însă un an greu din cauza accidentărilor, iar acum este motivată să revină în top 10 WTA.

FCSB A AFLAT SUMA PE CARE TREBUIE SĂ O PLĂTEASCĂ PENTRU TRANSFERUL LUI PĂUN: NU STĂM DE VORBĂ CU NIMENI SUB BANII ACEȘTIA”

FCSB este interesată de transferul mijlocașului Nicolae Păun de la Sepsi OSK.

Iar patronul formației covăsnene a anunțat că suma de transfer este de 500 de mii de euro.

“Nu am purtat nicio discuție cu Gigi Becali. Impresarul băiatului ne-a spus că patronul lui FCSB l-ar vrea pe Păun, dar nu am ajuns să vorbesc cu dânsul și nici nu mi-a avansat vreo sumă de transfer. Însă, din punctul meu de vedere, Păun nu va pleca de la noi până în vara anului viitor. Noi avem nevoie de el în continuare la Sepsi. Iar ca să vă spun sincer, totuși, sub 500 de mii de euro nu stau de vorbă cu nimeni, chiar dacă persoana respectivă ar putea să fie Gigi Becali.

Eu consider că Păun valorează mult mai mult, iar Gigi Becali nu cred că este dispus să dea nici 500 de mii de euro pe el. În ziua de azi nu te mai arunci așa de repede cu banii la transferuri. Așa că nu are rost să mai vorbim despre un eventual transfer al lui Păun la FCSB. Din punctul meu de vedere nu a fost și nu cred că o să fie ceva concret. Orice jucător de la Sepsi are prețul său, iar eu am planuri mari cu Păun”, a spus Laszlo Dioszegi pentru ProSport.

Nicolae Păun are 22 de ani și este la al doilea sezon pentru Sepsi OSK.

El a marcat 1 gol în cele 16 partide pe care le-a disputat pentru gruparea covăsneană în acest sezon.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu