“SĂPTĂMÂNA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR DONATE”

Distribuie pe:

“Dăruind vei dobândi” sau “Cine dă lui își dă” sunt cuvinte înțelepte desprinse din învățătura creștină, din cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, pe care elevii Liceului Tehnologic “Gheorghe Șincai” din Târgu-Mureș le știu bine și, mai mult decât atât, știu să le preschimbe în fapte. Astfel, în cursul lunii noiembrie, după reluarea școlii, cele 23 de clase ale liceului, coordonate de diriginți, doamna directoare Antoaneta Rauca și responsabilul SNAC, prof. Comșa Lucreția, s-au implicat activ în desfășurarea campaniei “Săptămâna fructelor și legumelor donate”, acțiune din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, devenită tradiție în școală, ea desfășurându-se anual în această unitate de învățământ.

Darnici și harnici, timp de o săptămână, elevii școlii au reușit să strângă prin donație 787 de kg de fructe și legume și 90 de borcane de gem, zacuscă si alte produse conservate. Anul acesta, darul lor a ajuns la beneficiarii Centrului de zi “Sfântul Dumitru” din Sângerul de Pădure, coordonat de părintele Mihai Dumitrescu, care a primit cu multă bucurie produsele, declarând că în această perioadă, când multe dintre acțiuni și campanii au fost întrerupte de pandemie, un astfel de dar, pentru buna funcționare a Centrului, este binevenit și necesar.

Animați de bucuria și recunoștința beneficiarilor, donatorii și-au propus să continue să se implice și în următoarele campanii umanitare prilejuite de sărbătorile ce vor urma, căci “Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui”.

B.B

Lasă un comentariu