BĂRBAȚII CICĂLIȚI DE SOȚII SUNT MAI LONGEVIVI...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Michigan și cei de la Universitatea din Illinois, citați de descopera.ro, susțin că bărbații influențați de soții sunt mai longevivi și duc o viață mult mai sănătoasă.

“Cicăleala poate fi enervantă și greu de suportat într-un mariaj, iar pentru un bărbat să asculte non-stop plângerile și cererile soției sale poate deveni obositor, ca să nu mai spunem că certurile constante din cuplu pot duce de multe ori la o inevitabilă despărțire.

Însă, potrivit studiului nostru, bărbații cu soții cicălitoare au o viață mai lungă, iar una dintre cele mai vechi dispute din lume are acum un rezultat științific.

Concluziile contrazic teoria conform căreia un mariaj nefericit poate fi dăunător pentru sănătatea partenerilor. De cele mai multe ori, cicăleala înseamnă că soțiilor le pasă de soții lor, iar grija este foarte importantă într-un mariaj.

Cercetarea noastră a analizat rezultatele sondajului provenit de la 1.228 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani. Astfel, am aflat că bărbații stresați, supuși unor cicăleli constante din partea partenerelor, sunt mai puțin predispuși să sufere de diabet și au șanse mai mari de a trata această afecțiune, în cazul în care sunt diagnosticați.

Soțiile care se interesează în permanență de sănătatea soților, mai ales dacă aceștia suferă de diabet, o boală care necesită monitorizare, îi pot ajuta să primească un tratament de succes. Pe de altă parte, bărbații s-ar putea simți nemulțumiți de faptul că li se spune în mod constant ce să facă, lucru pe care l-ar putea considera copleșitor.

Studiul mai arată că efectul este invers în privința femeilor.

O căsnicie bună înseamnă un risc mai mic de apariție a diabetului, deoarece femeile pot fi mai sensibile decât bărbații la calitatea unei relații și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a experimenta un spor de sănătate, datorită faptului că au un mariaj fericit.

Pe de altă parte, s-a observat și că un control prea mare în relație poate crea un stres uriaș pentru soții, pe când soții, chiar dacă nu le convine cicăleala, beneficiază de ani în plus tocmai pentru că le este monitorizată din scurt și starea de sănătate”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu