GUVERNUL A ADOPTAT MAJORAREA PENSIILOR CU 10%, DAR ȘI CREȘTEREA ALOCAȚIILOR. BONUS SPECIAL PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, în deschiderea ședinței de guvern, măsurile din pachetul social care vor fi adoptate de Executiv.

Este vorba despre majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru pensionari, creșterea alocațiilor pentru copii și acordarea unei indemnizații sociale pentru persoanele cu dizabilități, în luna ianuarie, o singură dată pe an.

Aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu 2022.

“Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei cât este în prezent, la 1.586 lei. Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 20%, de la 800 la 1.000 de lei, începând cu anul 2022.

Majorăm alocația de stat pentru copii, acordarea unei indemnizații suplimentare, pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități.

De asemenea, alocația de stat crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după 18 ani pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție”, a declarat Ciucă, declarație preluată de News.ro.

Premierul a mai anunțat că printr-o altă măsură, Guvernul va stabili acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Aceasta se va acorda o singură dată, în luna ianuarie.

“Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele din programul de guvernare și vor fi fundamentate și finanțate prin bugetul pe 2022”, a mai spus premierul.

Lasă un comentariu