URȘII NU SUNT DOAR DE PLUȘ

Distribuie pe:

După lungi dezbateri, efortul comun al celor care ne-am confruntat cu tragediile provocate de urșii agresivi are finalitate.

Am participat și la ședința de consultări de la Ministerul Mediului și la dezbaterea națională privind victimele atacurilor de ursi, pentru că, din nefericire, și județul Mureș este pe lista zonelor unde urșii au provocat pagube materiale însemnate și victime umane.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege care are ca obiect de reglementare aprobarea modalităților de intervenție imediată, pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora prin alungare, capturare, tranchilizare și relocare sau extragerea prin eutanasiere/împușcare, în vederea creării unui cadru unitar de acțiune imediată a instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel încât să se prevină producerea unor evenimente grave la adresa siguranței și securității populației.

O actualizare extrem de importantă a cadrului legislativ, deși a fost nevoie de prea multe ori să fie pusă în pericol viața oamenilor ca să ne convingem într-un final că situația este gravă și că trebuie luate măsuri. Dar, vorba proverbului, mai bine mai târziu decât niciodată.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD filiala Mureș

Lasă un comentariu