EMISIUNE NUMISMATICĂ: 200 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI VASILE ALECSANDRI

Distribuie pe:

Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, 20 decembrie 2021, o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri.

Potrivit BNR, aversul monedei redă clădirea Teatrului Național din Iași, la începutul secolului al XX-lea, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, anul de emisiune “2021”, stema României și valoarea nominală “100 LEI”, iar reversul pre-zintă portretul, numele și semnătura lui Vasile Alecsandri și anii între care a trăit acesta “1821” și “1890”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 5.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 2.300 de lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro, iar în cazul în care stocul de monede destinat rezervărilor online se epuizează există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu