SCAD TARIFELE LA TELEFONIE FIXĂ ȘI MOBILĂ

Distribuie pe:

Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că tarifele pentru apelurile în rețelele de telefonie fixă și mobilă din România vor scădea, de la 1 ianuarie 2022, ca urmare a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene.

De la începutul anului viitor, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piața din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile rețele.

CU CÂT SE REDUCE TARIFUL CONVORBIRILOR

“Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% față de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie”, anunță ANCOM.

Conform sursei citate, Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica și în România. Acestea sunt de 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023 și de 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.

Lasă un comentariu