GUVERNUL A DAT, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI, BANI ÎN PLUS ȘI LA EDUCAȚIE, DAR PROFESORII SPUN CĂ NU E DE AJUNS. AMENINȚĂ CU GREVA ȘI CĂ NU VOR ÎNCHEIA MEDIILE

Distribuie pe:

Guvernul a modificat, pe ultima sută de metri, ordonanța - trenuleț care cuprinde, printre altele, înghețarea salariilor din sistemul bugetar și prorogarea pensiilor aleșilor locali.

Dacă, inițial, proiectul nu cuprindea majorări de salarii decât pentru unele categorii din sănătate, în forma finală, care a intrat în ședința de guvern de vineri, a fost introdusă majorarea salariilor și în educație.

Potrivit modificării aduse ordonanței, “prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea- cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021”.

Modificarea vine după ce, joi, trei federații sindicale din învățământ au amenințat că de luni, 20 decembrie, vor picheta sediile Guvernului și prefecturilor dacă salariile profesorilor vor fi înghețate, așa cum prevedea proiectul de ordonanță al Executivului.

Doar că sindicatele din Educație spun că nu e de ajuns și amenință cu greva generală și că nu vor încheia mediile.

“Doamna consilier Turza a fost împuternicită de domnul prim-ministru să aibă o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale, la care să participe reprezentanți de la Finanțe și Ministerul Educației, pentru a vedea ce durere avem.

Peste noapte au găsit un miliard de lei și colegii noștri vor primi o mărire salarială de doar 4%, ceea ce înseamnă în jur de 40-50 de lei în medie.

În plus, vor fi categorii de angajați din învățământ care nu vor primi nimic, cum este personalul nedidactic”, a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației “Spiru Haret”.

Întrebat dacă vor urma proteste ale profesorilor, liderul sindical a răspuns afirmativ.

“Da, luni, de la 12.30, vom picheta sediul Guvernului, vom fi 100 de profesori acolo și acțiunile vor continua și în zilele următoare, mergând până la neîncheierea mediilor și chiar grevă generală”, a spus liderul sindical.

Foto: Facebook/Invatamant Sector 2

Lasă un comentariu