HG PRIVIND COMPENSAREA PREȚURILOR MEDICAMENTELOR PENTRU PENSIONARI

Distribuie pe:

Guvernul s-a întrunit ieri, în ședință, având pe ordinea de zi, printre altele, un proiect de hotărâre care stabilește că, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor.

În prezent, de acest program beneficiază cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună.(AGERPRES)

SIRIA CONDAMNĂ DECIZIA ISRAELULUI DE A DUBLA NUMĂRUL COLONIȘTILOR EVREI DE PE ÎNĂLȚIMILE GOLAN

Ministerul de Externe sirian a condamnat, luni, decizia Israelului de a dubla numărul coloniștilor evrei de pe Înălțimile Golan, pe care a numit-o o “escaladare periculoasă și fără precedent”, transmite Reuters.

Duminică, guvernul israelian a anunțat obiectivul său de a dubla în cinci ani numărul coloniștilor evrei din Înălțimile Golan, zonă strategică ce a aparținut Siriei.

Costul acestui plan se va ridica la circa 1 miliard de șekeli (aproximativ 280 milioane de euro).

Premierul israelian Naftali Bennett a evocat construirea a două noi cartiere în orașul Katzrin și a două noi așezări, Asif și Matar. Peste 50.000 de oameni trăiesc în zonă, puțin peste jumătate dintre ei fiind evrei.

Printre numeroasele decizii care au marcat sprijinul său pentru Israel, fostul președinte american Donald Trump a semnat, în martie 2019, un decret de recunoaștere oficială a Înălțimilor Golan ca teritoriu israelian, marcând astfel o ruptură de tradiția politică a SUA în acest dosar.

Siria a calificat la acea vreme decizia lui Trump drept o “atingere flagrantă” adusă suveranității sale.

Israelul și Siria, care tehnic încă se află în război, sunt separate de o frontieră de facto la nivelul Înălțimilor Golan, zonă pe care Israelul o ocupă de la finalul Războiului de Șase Zile, din 1967. (AGERPRES)

Lasă un comentariu