SZOCS BERNADETTE ÎNCHEIE ANUL PE LOCUL 23 ÎN IERAHIA MONDIALĂ

Distribuie pe:

Jucătoarea de tenis de masă Szocs Bernadette ocupă locul 23 în clasamentul mondial pe luna decembrie, întocmit de Federația Internațională de specialitate, cu 4.180 de puncte. Sportiva târgumureșeană este a patra cea mai bună jucătoare non-asiatică din ierahie, după portoricana Adriana Diaz (locul 17), austriaca Sofia Polcanova (locul 18) și germanca Solja Petrissa (locul 19). Constănțeanca Elisabeta Samara se clasează pe 32. În fruntea topului mondial se află chinezoaica Chen Meng, campioana olimpică de la Tokyo, urmată pe podium de compatrioata sa Sun Yingsha, câștigătoarea argintului la Olimpiadă, și de japoneza Mima Ito. În Top 10 mai intră patru jucătoare din China și câte una din Japonia, Taiwan și Singapore.

EL ESTE ALESUL! CINE A CÂȘTIGAT FINALA PENTRU POSTUL DE SELECȚIONER AL ROMÂNIEI

Naționala de fotbal a României a rămas fără selecționer, după ce mandatul lui Mirel Rădoi s-a încheiat, iar oficialii FRF au primit răspunsuri negative, după ce i-au contactat, pe rând, pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. În cursă pentru postul de selecționer au existat, ulterior, mai mulți antrenori, însă în finală au ajuns Adrian Mutu și Edi Iordănescu, ambii liberi de contract.

“Briliantul” este favoritul șefilor de la FRF pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost încă din start deciși să meargă pe varianta Adrian Mutu, însă, în urma ședinței Comisiei Tehnice, în care a apărut și numele lui Edi Iordănescu, s-au gândit să facă o departajare între cei doi. Oficialii FRF îl cunosc pe Adrian Mutu de la naționala de tineret, pe care tehnicianul a condus-o până în primăvara lui 2021, iar relația dintre cele două părți este excelentă. Burleanu și Stoichiță consideră că “Briliantul” s-ar adapta mult mai bine la ceea ce înseamnă atât presiunea de la echipa națională, cât și la relația cu suporterii. “FRF l-a mai avut angajat pe Mutu, așa că oamenii știu cum se comportă el înaintea și în timpul partidelor foarte importante. De asemenea, oficialii Federației au convingerea că experiența pe care a dobândit-o în cariera de jucător îl ajută «să țină la tăvăleală», să nu se piardă în momentele de criză”, scrie GSP.ro.

Ultima echipă pregătită de Adrian Mutu este U Craiova 1948, formație de la care “Briliantul” a plecat pe 4 octombrie. Adrian Mutu a înregistrat pe banca oltenilor trei victorii, trei remize și șase înfrângeri. 7 meciuri a condus Adrian Mutu naționala de tineret a României: 3 victorii, 3 remize și o înfrângere.

FC Voluntari, Al-Wahda II, România U21 și U Craiova 1948 sunt echipele pe care le-a mai pregătit Adrian Mutu.

GABRIELA RUSE ABIA AȘTEAPTĂ AUSTRALIAN OPEN! CUM S-A PREGĂTIT CU SIMONA HALEP, PARTENERA DE LA DUBLU, ȘI CE RELAȚIE AU

Gabriela Ruse (24 de ani) a avut un an de care poate fi mândră în circuitul WTA, deși în prima jumătate a lui 2021 a fost chinuită de accidentări. Jucătoarea a revenit spectaculos în a doua parte a anului. Ruse a câștigat primul ei turneu din carieră, la Hamburg, performanță ce a contribuit la saltul uriaș pe care l-a făcut în clasamentul WTA. La finalul sezonului, românca a reușit să se claseze pe locul 86. Acum, în sezonul ce așteaptă să înceapă, prima provocare a lui Ruse va fi la Australian Open, acolo unde va face pereche la dublu cu Simona Halep (30 de ani, 20 WTA). Înainte să zboare spre Melbourne, sportiva a dat un interviu în care a oferit și detalii despre cum s-a pregătit alături de fostul lider mondial, dar și care este relația dintre cele două. “Mă bucur foarte mult că voi juca la dublu cu Simona, am participat și în America la un turneu cu ea, ne-am pregătit și acasă de mai multe ori. Va fi o experiență foarte frumoasă pentru mine și sper să jucăm împreună de mai multe ori. Momentan suntem setate pentru Australian Open. Probabil o să ne pregătim și pentru Fed Cup, pentru că urmează și e important pentru noi să avem cât mai multe meciuri împreună.

Am o relație foarte frumoasă cu ea și ne înțelegem bine, asta e important. Am jucat bine și cu Monica (n.r. Niculescu) și cred eu că pentru mine, în momentul de față, e bine să joc cu românce. Stăm împreună foarte mult, ne cunoaștem bine una pe cealaltă. Nu m-am antrenat foarte mult cu Simona în perioada asta, ci anul trecut, înainte să mă accidentez. Anul ăsta am vrut să exersăm mai mult pe parte de dublu, am vrut să încercăm mai multe scheme și ne-am simțit bine pe teren”, a declarat Ruse. Australian Open are loc în perioada 17-30 ianuarie.

CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET MASCULIN

Manșa întâi a sferturilor de finală din Cupa României la baschet masculin s-a încheiat luni, 27 decembrie, când au avut loc ultimele trei confruntări: Dinamo București - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 68-72, Athletic Neptun Constanța - CSM Galați 73-64 și CSO Voluntari - CSU Sibiu 76-66. Primul joc s-a disputat joi, 23 decembrie: SCM OHMA Timișoara - SCMU Craiova 97-87.

“Sferturile” Cupei României la baschet masculin se desfășoară în două manșe, iar returul va debuta astăzi, 29 decembrie, cu întâlnirea: SCMU Craiova - SCM OHMA Timișoara (de la ora 17.00, în tur 87-97). Celelalte trei sferturi de finală din retur vor avea loc joi, 30 decembrie: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - Dinamo București (începând cu ora 17.00, în tur 72-68), CSU Sibiu - CSO Voluntari (de la ora 18.45, în tur 66-76) și CSM Galați - Athletic Neptun Constanța (de la ora 19.00, în tur 64-73). Singura formație care pare a fi deja... pe jumătate în semifinale este campioana la zi, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, câștigătoare în deplasare contra grupării dinamoviste. Învingătoarele dublei manșe se vor califica la turneul Final Four, programat între 17-19 februarie, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Baschet. Deținătoarea cupei este CSO Voluntari, care în finala ediției precedente s-a impus cu scorul de 72-65 în fața grupării CSM Oradea, echipă ce în actualul sezon a fost eliminată încă din turul inaugural.

CE A FĂCUT ROMÂNIA ÎN MECIUL CU TURCIA DUPĂ CE TROFEUL CARPAȚI A FOST COMPROMIS DE COVID

Naționala de handbal masculin a României a învins luni, la BT Arena din Cluj-Napoca, reprezentativa similară a Turciei, în primul meci amical din două programate. Tricolorii conduși de Xavi Pascual s-au impus cu scorul de 26-24 (12-10). Cel de-al doilea meci amical are loc în această seară, de la ora 18.00.

România și Turcia se aflau printre participantele la Trofeul Carpați, care trebuia să înceapă luni, la BT Arena, însă celelalte echipe invitate, Elveția și Iran, au renunțat să mai facă deplasarea din motive medicale. Astfel, au loc doar cele două amicale între România și Turcia.

Naționala României se pregătește pentru preliminariile CM 2023, între 7-9 ianuarie 2022, în grupa pe care o găzduiește, tot la BT Arena, cu participarea echipelor Cipru, Israel și Republica Moldova.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu