SEMNAL DE ALARMĂ! A CRESCUT CONSUMUL DE DROGURI, IAR VÂRSTA CONSUMATORILOR E DIN CE ÎN CE MAI MICĂ

Distribuie pe:

În primele 11 luni ale anului, în România, polițiștii de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au capturat aproape o tonă și jumătate de heroină, aproape 900 de kg de cocaină și peste 400 de kg de canabis.

Specialiștii atrag atenția că, în ultima perioadă, a crescut consumul de canabis și de substanțe cu proprietăți psihoactive, iar vârsta consumatorilor este din ce în ce mai mică.

Victor Nistor, comisar-șef de poliție, a declarat pentru RRA că toate cantitățile mari capturate în România, în ultimii ani, au fost în tranzit, nu erau destinate pieței românești: “Ca și alte țări din Europa, și România este vizată de rutele de traficanți, având acces la portul de la Marea Neagră în special și fiind pe clasica rută balcanică, cea care pleacă din Afganistan, Iran, prin Turcia către Bulgaria și România, până în vestul Europei, referitor la rutele de heroină.

Dacă ne comparăm cu țările din jur, strict referitor la combatere, punctul nostru de vedere este că stăm foarte bine, cantitățile care sunt destinate pieței românești sunt în continuă creștere, pentru că toate rapoartele de monitorizare a traficului de droguri reflectă faptul că toate tipurile de droguri sunt mult mai prezente pe piață și numărul de consumatori este în continuă creștere”.

România nu este pregătită pentru legalizarea drogurilor

Comisarul-șef de poliție, Victor Nistor, crede că România nu este pregătită pentru legalizarea drogurilor ușoare, și unele asociații cer acest lucru. El spune că aceste măsuri ar trebui luate gradual, să fie pregătit sistemul sanitar și cel de învățământ prin care oamenii să conștientizeze pericolul expunerii la consumul de droguri și de abia apoi se poate adopta o variantă, nu neapărat de legalizare a lor, cât mai ales de dezincriminarea consumului pentru unele categorii de droguri. (evz.ro)

MARIA DIMA

Lasă un comentariu