LA MULȚI ANI, STIMAȚI MUREȘENI! VĂ DORIM UN AN NOU CU SĂNĂTATE, FĂRĂ PANDEMIE!

Distribuie pe:

Ultimii doi ani au fost devastatori pentru popoarele lumii, ca și pentru români, din cauza pandemiei COVID-19, care a îngenuncheat omenirea, a distrus economia mondială, viața socială și politică și - mai grav și mai trist - a luat viața a milioane de oameni, între care și peste 60.000 de români de toate vârstele.

Ca urmare, anul 2021 se încheie cu foarte multe întrebări, probleme, care, deocamdată, nu au răspunsuri: criza sanitară, școlară, financiară, economică, creșterea prețurilor cu 100% la anumite produse, la energie electrică, gaze naturale, carburanți și, în consecință, la alimente, la toate produsele industriale și servicii.

Toate aceste nenorociri s-au amplificat, s-au multiplicat din cauza orgoliilor și bâlbâielilor partidelor politice, ale Parlamentului, Coaliției de la guvernare, mai ales a USR Plus, care s-a unit cu AUR și la urmă cu PSD, pentru a da jos Guvernul prin moțiune de cenzură. Mai exact, USR Plus a dărâmat propriul guvern (ajutată de AUR și PSD), propriii miniștri care au votat împotriva lor, iar pe urmă, în frunte cu Cioloș, au refăcut propriul lor guvern, respins cu brio în Parlament. Ei au aruncat țara în haos total, au lăsat-o fără guvern, în prag de iarnă, făcându-l răspunzător doar pe Florin Cîțu, fostul prim-ministru, pentru ipocrizia și ura împotriva unui om pe care ei l-au vrut în fruntea guvernului, și nu pe Orban.

Interesant este că toți s-au spălat pe mâini, nimeni nu este vinovat de criza în care au târât țara, românilor - care plătesc totul - oferindu-le foame și frig, zecile de mii de morți care sunt vinovați că au murit pentru că nu s-au vaccinat la timp - ce-i drept, în vară, la munte și la mare s-au distrat, la grămadă, fără să le pese de virus. Singurii care trag ponoasele, susțin zvoniștii, sunt medicii, că nu mai există locuri și medicamente în spitale, medici care sunt eroii ce se luptă cu virusul pentru a salva viețile celor ce, nu o dată, au așteptat cu orele, cu zilele, până să fie conectați la măștile cu oxigen - lipsind și acestea, de multe ori.

Stimați mureșeni, ajunge cu inventarul nenorocirilor cu care se confruntă românii! Vă amintim că acest număr al ziarului nostru este ultimul din 2021, an în care ne-am străduit să vă oferim informații, din păcate, cele mai multe rele sau îngrijorătoare, pentru existența dumneavoastră de zi cu zi. Ne-am străduit să fim obiectivi și nepărtinitori cu știrile și evenimentele oferite de politicieni, la nivel de județ, de țară și din lume. La fel o vom face și în anul 2022, an care se anunță tot atât de complicat, cu multe probleme rămase de rezolvat în sănătate, învățământ, economie, să nu mai vorbim de politică, în care cele patru partide parlamentare nu vor să înțeleagă că e timpul să lase vrajba și orgoliile, să se pună de acord măcar în problemele mari (pandemie, sănătate, economie, social), să sprijine și să lase guvernul să lucreze.

Sperăm ca în anul care bate la ușă să vă putem aduce mai multe vești bune decât rele, pentru viața dumneavoastră. Însă, nu depinde de noi, ci de ce se va întâmpla în România, în țările din Uniunea Europeană și din celelalte continente. Din păcate, situația internă și internațională este destul de fierbinte și imprevizibilă, atât în plan financiar-economic și al evoluției pandemiei, cât și în plan militar. Europa este asaltată de imigranți din țările în care conflictele armate, religioase, etnice durează de ani mulți, Afganistan și Siria fiind exemple elocvente. Drama milioanelor de refugiați continuă fără să se găsească soluții pentru a-i pune capăt, cu toată intervenția ONU și a marilor puteri.

Înțeleapta lecție de viață oferită de Dalai Lama, pentru oamenii lumii de azi, este să trăiască în prezent, nu cu gândul numai la viitor, oameni care au uitat de iubire între ei, mulți mânați de instinctul de a stăpâni, de a acumula bani, averi, nepăsându-le de nenorocirile trăite de milioane de semeni ai lor și, mai ales, de copiii nevinovați care suferă de foame, de boli ce-i ucid, din cauza nepăsării celor aflați vremelnic la conducerea țărilor, cu gândul la globalizare, care au obligația de a-i ocroti și a-i iubi, asigurându-le un trai decent.

Stimați mureșeni, acum, în prag de an nou, încercați să uitați pentru moment de necazuri, să vă iubiți aproapele, indiferent de etnie, pentru a trăi în pace și bună înțelegere.

Stimați mureșeni, colectivul redacției ziarului “Cuvântul liber” vă dorește, în 2022, multă sănătate, pandemia să rămână doar o amintire urâtă, multă bucurie, stimă și iubire!

LA MULȚI ANI!

IOAN HUSAR - Redactor-șef al cotidianului “Cuvântul liber”

Lasă un comentariu