EMMA RĂDUCANU, DECORATĂ DE REGINA ELISABETA A II-A

Distribuie pe:

Mai mulți sportivi de marcă, între care și Emma Răducanu, se află pe lista personalităților decorate de regina Elizabeth a II-a de Anul Nou, relatează The Guardian. Răducanu, care a câștigat US Open

în 2021, a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE). Emma Răducanu a fost decorată pentru servicii aduse tenisului. “Sunt extrem de mândră și recunoscătoare că mă aflu pe lista pentru MBE din partea Majestății Sale. Anul acesta a fost plin de surprize extraordinare pentru mine, astfel că finalul de 2021 cu această onoare este ceva foarte special”, a reacționat Răducanu. Cicliștii Jason și Laura Kenny, multipli medaliați olimpici, au devenit “Cavaler”, respectin “Dame”. Au fost decorați și Hannah Cockroft, Tom Daley, Adam Peaty și Max Whitlock, cu Ordinul Imperiului Britanic.

DUMITRU DRAGOMIR E SIGUR: NICI BIDEN NU-L ÎNVINGE PE BURLEANU LA FRF”

Alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal sunt programate pentru primăvara anului 2022, iar actualul lider, Răzvan Burleanu, nu pare să aibă un contracandidat important.

Dumitru Dragomir (75 de ani), fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este convins că Burleanu va câștiga un nou mandat. Răzvan Burleanu (37 de ani) conduce Federația Română de Fotbal din martie 2014. În 2021, Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA, pentru o perioadă de patru ani. “Fără rezultate nu poți rezista, nu te ține nimeni. Domnul Burleanu e pus acolo de oamenii politici și de servicii. N-are niciun fel de rezultate. Eu n-am avut nicio pilă în fotbal. E tare Dâncu acolo, este apropiat al serviciilor și nu se atinge nimeni de Burleanu. Nici Biden nu-l învinge pe Burleanu. Nu îl bate nimeni la FRF. Nu e puternic el, ci ăia care îl susțin. Grupul de la Cluj este foarte tare. Fără bani negri nu se poate trăi în fotbal. Cred că știu și serviciile. Una este când există corupție, alta e când folosești bani negri pentru bunul mers al lucrurilor. Pe Gică Popescu l-au luat și l-au băgat la pușcărie, să câștige Burleanu. Toți din fotbal s-au dus nevinovați la pușcărie”, a spus Dumitru Dragomir la Realitatea Plus.

Foștii internaționali Ilie Dumitrescu și Florin Prunea au declarat la Digi Sport că Răzvan Burleanu va mai câștiga un mandat la șefia FRF, având în vedere conexiunile pe care le are în politică.

Justin Ștefan țintește președinția FRF

Un nume important care și-a anunțat posibila candidatură la președinția FRF este Justin Ștefan, secretarul general al LPF. “Mă gândesc tot mai serios să particip la alegeri, la anul. Fotbalul românesc merge tot mai jos, Răzvan Burleanu nu mai are susținerea de acum trei ani. Vă asigur că nicio securitate și nimic politic nu stă să se ocupe de cine e președinte FRF, astea sunt prostii, care să sperie oamenii. Discut și cu cei din zona fotbalului feminin, care s-au săturat. Așa că da! Fac o analiză și în perioada următoare voi veni cu detalii”, a spus Justin Ștefan.

CUPA ROMÂNIEI BASCHET FEMININ SFERTURI DE FINALĂ RETUR B.C. SIRIUS-MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ VS. CSM ALEXANDRIA- ALEXANDRIAI VSK

6 IANUARIE 2022, ORA 18.00

TĂRGU-MUREȘ, SALA SPORTURILOR

SELECȚIONERUL ROMÂNIEI SE VA ALEGE DINTRE TREI ANTRENORI

Răzvan Burleanu (37 de ani) și Mihai Stoichiță (67 de ani) au discutat cu trei antrenori înaintea Anului Nou, iar dintre ei se va alege selecționerul României: Adrian Mutu, Edi Iordănescu și Ladislau Bölöni. Varianta Victor Pițurcă (65 de ani) nu a fost accesată încă și este puțin probabil să se mai ajungă la ea dacă unul dintre cei trei tehnicieni amintiți mai sus va oferi un răspuns afirmativ. Singurul antrenor la care cei doi au fost împreună ca să discute o posibilă colaborare a fost Ladislau Bölöni (68 de ani), pentru care Stoichiță și Burleanu s-au deplasat la Nisa. Iar din această mișcare se poate înțelege că Bölöni este principalul candidat. Numai că Laci Bölöni face parte mai degrabă dintre categoria lui Hagi, Petrescu și Lucescu jr, care nu sunt dispuși să se arunce cu capul înainte într-o astfel de muncă. Fără serviciu după ce a fost dat afară de la Panathinaikos, pentru Bölöni ar fi apărut varianta Monaco, deși monegascii au preferat alt tip de antrenor în ultimii ani.

La vârsta sa, pentru Bölöni ar putea fi ultimul contract primit, iar venitul financiar propus de FRF, între 300 și 400.000 de euro pe an în afara bonusurilor, este unul banal în comparație cu ce salarii a avut, mai ales dacă ținem cont că doar în Golf a antrenat patru echipe. Așa că rămâne de văzut ce răspuns va da și abia în funcție de el se va avansa. Cu Edi Iordănescu (43 de ani) a vorbit doar directorul tehnic al FRF, iar în aceste zile ar putea exista o discuție mai amplă. In ceea ce-l privește pe Adrian Mutu (42 de ani), lucrurile sunt simple, iar Briliantul este gata să accepte propunerea fără să ceară timp de gândire pentru că știe ce poate oferi Federația. Oricum, în această săptămână Răzvan Burleanu își dorește ca lucrurile să se închidă pe acest subiect și echipa națională să aibă antrenor. Din informațiile Digi Sport, Adrian Mutu continuă să aibă cel mai multe șanse să devină noul selecționer al României.

MĂSURILE LUATE DE CLUBURILE DIN SERIE A ÎN CONTEXTUL REIZBUCNIRII FOCARELOR DE COVID-19

Cluburile Juventus Torino, AS Roma și Lazio au suspendat vânzarea de bilete pentru meciurile viitoare în contextul în care publicul nu va mai putea fi prezent pe stadioane decât în proporție de 50% din capacitatea arenei ca urmare a măsurilor luate pe fondul reizbucnirii focarelor de coronavirus în Italia. Ministrul sporturilor din Italia a anunțat că, în noile condiții epidemiologice, la evenimentele în aer liber va putea asista public la capacitate de 50 la sută din locurile disponibile pe un stadion, iar la cele din interior doar 35%. Cazurile zilnice de coronavirus au crescut în Italia în această săptămână, atingând un record de 141 de mii, sâmbătă, cu un număr tot mai mare de oameni internați.

În Seria A este deocamdată pauza de iarnă, meciurile urmând să se reia pe 6 ianuarie.

RALIUL DAKAR: CHELOO ȘI PILOTUL MIHAI BAN, PRIMUL ECHIPAJ ROMÂNESC ÎN COMPETIȚIA DIN ARABIA SAUDITĂ

Rapperul Cheloo a avut parte de aventura vieții, în prima zi a anului 2022! Artistul de la Paraziții a participat la Raliul Dakar, o competiție care se desfășoară în Arabia Saudită. Cheloo și pilotul Mihai Ban au format primul echipaj sută la romanesc. Prima etapă din Raliul Dakar de anul acesta s-a desfășurat pe o distanță de 614 kilometri, între Jeddah și Hail. Cei doi s-au clasat pe locul 71 la clasa auto. Cheloo și Mihai au avut o întârziere de 9 minute și 50 de secunde față de primul lider al competiției. Emanuel Gyenes este reprezentatul României la categoria moto. Acesta a terminat prima cursă pe locul 54, la 16 minute și jumătate față de câștigătorul etapei. Raliul Dakar se desfășoară pentru al treilea an la rând în Arabia Saudită, iar organizatorii au anunțat că traseul actualei ediției va fi în proporție de 80% pe un terten neexplorat. Concurenții vor avea de parcurs o distanță de 8.375 de kilometri pe durata a 12 etape. Echipajul format din Iacob Buhai și Tudor Turdean a terminat etapa pe poziția 74, la 11 minute și 24 de secunde în spatele învingătorului.         

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu