GÂNDURI PENTRU NOUL AN

Distribuie pe:

SĂ FIȚI RECUNOSCĂTORI, ÎN FIECARE CLIPĂ, PENTRU CE SUNTEȚI ȘI PENTRU CE AVEȚI!”

Acum, în prag de sfârșit de an 2021, simt nevoia să spun mulțumesc bunului Dumnezeu pentru acest an. Mulțumesc oamenilor care au apărut în viața mea, dar și celor care au plecat grăbiți. Mulțumesc oamenilor care mi-au fost alături mereu, dar și celor care nu au fost acolo, mulțumesc și pentru nereușite (acestea te călesc și te fac sa meditezi la ce nu a mers bine!), mulțumesc pentru ceea ce am, mulțumesc plin de recunoștință, pentru că încă un an mi-am avut familia alături.

Mulțumesc oamenilor care au avut întotdeauna încredere în mine și au rămas aici, cu mine. Mulțumesc pentru toată dragostea pe care o primesc de la voi, pentru aprecieri, pentru zâmbete, pentru mesaje, dar si pentru criticile spuse din inima, pentru că voi faceți parte din viața mea. Mulțumesc pentru atâtea lucruri...

Mă gândesc la 2021 ca la anul în care am avut parte de experiențe noi (plăcute și mai puțin plăcute), am învățat o mulțime de lecții și că am reușit să fiu de ajutor celor dragi!

Binecuvântările pe care le-am primit nu sunt deloc puține. În 2021 am reușit să mă cunosc mai bine și să-i prețuiesc mai mult pe cei din jurul meu dar, mai ales, să prețuiesc mai mult tot ce am.

Pentru anul care vine îmi doresc, în primul rând, sănătate, pentru a putea face în continuare lucruri frumoase pentru cei din jur. Îmi doresc să am răspunsuri la toate întrebările, îmi doresc familia sănătoasa, îmi doresc să pot oferi mai multă dragoste și prietenie elevilor, părinților acestora. Îmi doresc o și mai bună colaborare cu toți noii colegi, prieteni, autorități locale.

Acum, în final, pentru voi toți, dragii mei, vă transmit cele mai frumoase gânduri pentru anul care a venit. Vă doresc un An 2022 frumos, cu reușite, cu sănătate, cu bucurii și cât mai multă prosperitate. Să fiți buni, să fiți îngăduitori, să fiți darnici și să fiți recunoscători, în fiecare clipă, pentru ce sunteți și pentru ce aveți!

Prof. MANUEL BOCAI, Școala Gimnazială Bahnea

,,TOTUL ESTE TRECĂTOR”

Aș dori ca Anul Nou, 2022, care tocmai a început, să aducă lumii liniștea și pacea la care omenirea are dreptul, certitudinea că am scăpat definitiv de virusul blestemat și de toate multiplicările lui, iar viețile noastre să reintre în normalitate. Sunt convins că așa va fi, chiar și pentru simplul fapt că totul este trecător în lumea aceasta, și binele și răul, și fericirea și nefericirea, și bogăția și sărăcia. Pandemia în care am trăit ne-a arătat cât de mult contează pentru om statutul său de ființă socială, căruia nu-i place să trăiască în izolare.

În plan personal, îmi doresc să putem lansa, la Nandra, satul meu natal, monografia pe care am publicat-o (împreună cu soția mea, Doina Rad) în anul care a trecut, să dezvelim placa de pe clădirea Bisericii din sat, cu cei 22 de eroi și martiri ai satului, să putem salva de la distrugere cărțile din patrimoniul Bisericii, care fac parte și din patrimoniul național, să terminăm defrișarea pădurii din cimitirul satului etc.

Îmi doresc, de asemenea, să pot finaliza proiectele editoriale pe care mi le-am propus: primul volum al memoriilor mele, cu titlul Viața ca un dar, care vor avea în vizor nașterea și copilăria mea în satul natal, ediția în limba engleză a volumului America din Cortland, o ediție prefațată a cărții lui Ion Agârbiceanu, Pustnicul Pafnuție și ucenicul său, Ilarion, pentru colecția ,,Mica Romă XXI”, de la Editura Vremea, colecție coordonată de profesorul Cristian Bădiliță. Aș mai adăuga publicarea, în serial, a unor epistole adnotate și comentate, cu titlul Scrisori de la contemporanii mei, în care voi include epistole primite, de-a lungul unei jumătăți de veac, de la personalități importante ale vremii, începând cu profesorul Constantin Ciopraga, de la Iași, și ziaristul Ștefan Izsák, angajat la ziarul Steaua roșie, în anii '70, și terminând cu poeta Ana Blandiana.

Aș încheia citând, în locul unei urări banale, un fragment din splendida poezie a lui Nichita Stănescu, Urare: “Să vă fie anul-an,/ suplu ca pe râuri unda,/ să nu fie bolovan/ peste suflete secunda,/ nori să fie doar de ploaie/ peste câmpuri, jos, la vale,/ niciodată să-ntretaie/ raza fragedă de soare;/ fie aerul curat,/ plin de păsări liniștite,/ niciodată sfâșiat/ de lungi fumuri stalactite;/ limpede vă fie apa,/ verde pururea pământul,/ nu vi-l tulbure cu sapa/ semnul rău, înnămolindu-l;/ pasul zvelt și luna albă,/ gestul mâinii prietenos,/ niciodată steaua slabă/ cu luci mohorât de os,/ pâinea să vă stea/ pe masă/ aburindă, aburind/ gheața ultimă rămasă/ pe ferestrele din gând./ Pură fie-vă zăpada,/ încălzind la subțioară/ floarea albă din livada/ înflorită-n primăvară.

ILIE RAD

MAI MULTĂ IMPLICARE!

Aștept un an 2022 în care viața românilor și a lumii, în general, să reintre în matca ei firească.

În ceea ce privește aria mea profesională, mi-ar plăcea să văd mai multă implicare, atât din partea oamenilor (principalii responsabili), cât și a autorităților în ceea ce privește situația animalelor fără stăpân.

E un fenomen tot mai pregnant, pe zi ce trece. Sunt tot mai mulți câini și pisici care mișună pe străzi, fără vreo sursă de hrană și, de cele mai multe ori, cu o stare de sănătate precară.

M-ar bucura, de asemenea, să văd cât mai rar câini cu stăpân, legați și uitați în fundul curții, în noroi până la genunchi și, de multe ori, doar cu cerul liber deasupra capului.

Dr. MARIA CENGHER, medic la Cabinetul veterinar Elle&Maryvet din Sântana de Mureș

SĂ INTRĂM, DE AZI, ÎN EUFORIA IUBIRII ȘI PĂCII LUI IISUS HRISTOS!

Suntem în anul 2022 de la nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Euforia sărbătorilor a trecut. Să intrăm, de azi, în euforia iubirii și păcii lui Iisus Hristos Domnul nostru, care este Calea, Adevărul, Viața și Lumina și care poate să aducă stabilitate și progres în familiile noastre și Țara noastră, greu încercată în aceste momente.

La mulți și fericiți ani!

PR. ILIE

RESPECTUL PENTRU ANIMALE NE FACE MAI BUNI

Îmi doresc și aștept de la Noul An ceea ce aștept, de fapt, dintotdeauna: ca lumea să devină un loc mai bun. Îmi doresc o lume fără violență, o lume în care să fie mai multă pace și bucurie pe Pământ.

Îmi doresc și aștept ceea ce acum ne dorim cu toții: ca pandemia să se sfârșească și omenirea și întreaga planetă să devină mai sănătoase.

Îmi doresc și sper ca în Noul An autoritățile, de la noi și din întreaga lume, să ia cât mai multe măsuri concrete pentru protecția mediului înconjurător și energiile tuturor să se canalizeze pentru a salva Pământul, pentru că în condițiile în care Pământul este într-o stare de criză, și viitorul umanității este sub semnul întrebării.

Îmi doresc și sper ca oamenii să înceteze să mai distrugă planeta și să înceapă să trăiască în armonie cu natura și să respecte toate ființele vii deoarece respectul pentru animale ne face pe noi, toți oamenii, mai buni.

AGATHA BIANCA BOGDAN, traducătoare de limba italiană, Președinta Asociației ,,Femeia Mileniului III”

SMERITA MEA URARE

Românilor de pretutindeni

Din spusa mea, rostuitor cuvânt,

Vă fac acum din inimă și gând,

Îndemn cuprins în scurta mea urare

Ce-i cam atât: Măritul să vă dea, că El îmi are

Ce-i mai de preț pe lume, SĂNĂTATE,

Că-i cea mai bună astăzi, dintre toate.

Apoi, că-n viața voastră mai e loc,

Vă dea, cum dă la alții, MULT NOROC,

Și dacă tot îi darnic, GOLOGANI,

Că nu se poate-n lume fără BANI,

Iar pentru-a fi cea ziuă în de toate

Vă dea tot El cât vrea și cât îmi poate,

La ce-s acuma încă ,,LA MULȚI ANI!”

Cu spor în toate, nu grămezi de bani,

Și cât o fi să fie, NUMAI BINE,

Cu zile FERICITE și SENINE,

Că meritați la câte ați făcut,

Să fiți ÎMBUCURAȚI pe ăsta lut.

MIRCEA DORIN ISTRATE, poet îndatorat Domniilor voastre

LA MULȚI ANI, DAR MAI BUNI!

Acum, mai mult decât oricând, ne dorim cu toții sănătate, care, până acum doi ani, ,,sănătate” putea fi și un simplu salut.

Am finalizat anul 2021 cu durere și supărări, cu proteste și pichetări, să strigăm, nu să colindăm pe cei care ar trebui să ne asculte.

Dacă și pe cei mai mici și cei mari colindători îi primim cu omenie în casele noastre, noi nici nu am fost salutați, deși stau în casele făcute de noi și datorită nouă.

Ce dorim noi?

Să se respecte legile, să lucrăm față în față, să fim considerați cu adevărat dascăli, considerați cu adevărat ,,prioritate națională”, deși 6% din PIB sunt prorogați de 11 ani de zile.

Dorim să ni se ia durerea din suflet și privirile noastre, să ia această urâtă pandemie, tratată și acum cu multă ușurință.

Să nu mai vedem spitale pline, să nu ne mai întâlnim cu prieteni dragi la înmormântările celor apropiați lor.

Dați-le copilăria, pe care cu atâta ușurință ați luat-o, “închizându-i”, obligați să vorbească mai mult cu ei decât cu cei din jur, uitând că jocul ar trebui să fie, pe lângă școală, cel mai important din viața lor.

Reduceți ,,butonarea”, care a devenit un mod de viață, nu o necesitate!

Vrem în acest an o viață mai bună, vrem lumină și căldură, vrem pâine pe masă, vrem o viață normală.

Ne puteți ajuta, dacă o doriți cu adevărat!

La mulți ani, dar mai buni!

Prof. REZI MARIA, președinte al Sindicatului din Învățământ ,,Spiru Haret” Mureș

MAI MARE STABILITATE ȘI PREDICTIBILITATE ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Ce mi-aș dori de la noul an ar fi o mai mare stabilitate și predictibilitate în sistemul de învățământ, pentru ca elevii și profesorii să nu mai simtă atât de acut sentimentul nesiguranței zilei de mâine sau al săptămânii următoare, să scăpăm de amenințarea Covid și a lecțiilor on-line, care au și beneficii, dar și multe dezavantaje pentru elevi.

De asemenea, îmi doresc să dispară discrepanțele dintre mediul rural și cel urban în ceea ce privește accesul la educație, la resurse, la programe. Și să fim cu toții sănătoși pe parcursul acestui an!

Prof. MOCAN OLIVIA MARCELA, director Școala Gimnazială Ațintiș

2022 SĂ REÎNVIE STABILITATEA, SIGURANȚA, BUNĂSTAREA ȘI SINCERITATEA VREMURILOR TRECUTE”

Visăm de multe ori ca Anul Nou s-aducă o viață nouă... Astăzi îmi doresc ca 2022 să reînvie stabilitatea, siguranța, bunăstarea și sinceritatea vremurilor trecute. Să reaprindă focul prieteniei, al respectului și al zâmbetului, în defavoarea înstrăinării, a reticenței și a izolării... Să ne fie-n suflet sărbătoare! De 2022 de ori! Căci BUCURIA abia ce s-a Născut! Așadar, să fim cu toții BUCUROȘI și SĂNĂTOȘI!

,,Să vă fie anul-an,

suplu ca pe râuri unda,

să nu fie bolovan

peste suflete secunda,

nori să fie doar de ploaie

peste câmpuri, jos, la vale,

niciodată să-ntretaie

raza fragedă de soare;

fie aerul curat,

plin de păsări liniștite,

niciodată sfâșiat

de lungi fumuri stalactite...

(Nichita Stănescu)

La mulți ani! Cu sănătate și numai bucurii!

Dir. adj. prof. drd. MIHAELA ADINA RUSU, Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu-Mureș

LA MULȚI ANI FERICIȚI, TUTUROR!

La început de an, privim în urmă cu smerenie față de toți cei care ne-au rămas alături și înainte cu speranță și entuziasm pentru ce va urma.

Vă suntem recunoscători că ați ales ITC EDUSTEM, chiar și în aceste vremuri mai puțin ușoare și sperăm că ați regăsit la noi dăruire, profesionalism și motivație să deprindeți cât mai multe informații în domeniul ales din portofoliul nostru de cursuri!

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi pentru educație cu suflet!

Echipa ITC Edustem

Pagină realizată de LETIȚIA BOTA

Lasă un comentariu