IRINA BEGU ȘI GABRIELA RUSE S-AU CALIFICAT ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE COMPETIȚIILOR DE TENIS DE LA MELBOURNE

Distribuie pe:

Irina Begu, locul 62 WTA, a învins-o, marți, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, pe americanca Jessica Pegula, locul 18 WTA și cap de serie numărul 1, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2. Begu s-a impus după un meci care a durat o oră și 45 de minute și va juca în manșa a doua cu italianca Jasmine Paolini, locul 53 WTA, care a câștigat meciul cu Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 85 WTA, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4. La Melbourne Summer Set 1, Elena-Gabriela Ruse, locul 87 WTA, a întrecut-o, în primul tur, cu 6-3, 6-2, pe australianca Arina Rodionova, locul 152 WTA, după 77 de minute de joc. Calificarea în optimi este recompensată la cele două turnee cu un premiu de 3.675 de dolari și cu 30 de puncte WTA. In ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal al Melbourne Summer Set 2, Irina Bara, locul 138 WTA, a fost învinsă, cu 7-5, 6-2, de Anna Kalinskaia, locul 111 WTA și cap de serie numărul 7, după o oră și 26 de minute de joc.

MECIUL VIBORG - SCM RM. VÂLCEA, DIN EHF EUROPEAN LEAGUE, AMÂNAT DIN CAUZA COVID-19

Meciul dintre Viborg HK și SCM Râmnicu Vâlcea, programat pe 9 ianuarie, în Danemarca, în Grupa D a competiției de handbal feminin EHF European League a fost amânat pentru o dată ulterioară din cauza unor teste pozitive la Covid-19 la clubul danez. “Viborg HK a informat despre mai multe persoane din cadrul clubului care au fost testațe pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, prin urmare, se poate presupune că există o infecție în echipă iar persoanele infectate ar trebui să fie izolate până când situația este stabilă în cadrul echipei, drept pentru care EHF e luat decizia de a se amâna partida”, precizează clubul vâlcean într-un comunicat postat pe Facebook, citat de Agerpres. Celălalt meci din grupă, Chambray Touraine Handball (Franța) - Vaci NKSE (Ungaria), va avea loc pe 8 ianuarie, conform programării. Acestea erau meciurile din prima etapă a grupei. Astfel, SCM va juca primul său meci pe 16 ianuarie, acasă, cu Vaci NKSE. Măgura Cisnădie va debuta în Grupa C pe 8 ianuarie, acasă, contra formației norvegiene Storhamar Handball Elite, iar CS Minaur Baia Mare va juca primul său meci din Grupa B pe 9 ianuarie, acasă, împotriva formației poloneze MKS Zaglebie Lubin.

FORMULA 1 SE TRANSFORMĂ ÎN 2022

În acest an vom avea parte de monoposturi noi în Formula 1, iar cursele se anunță și mai disputate. În sezonul 2022, Formula 1 va suferi o nouă modificare, cea mai importantă de la introducerea motoarelor hibrid, din 2014. Din următorul sezon, monoposturile vor fi mai puțin încărcare aerodinamic, cu o aripă față simplificată, jante de 18 inch și pneuri noi. Prototipurile vor fi mai grele și cockpit-ul va fi lărgit. In prezent, un monopost de Formula 1 pierde jumătate din capacitatea aerodinamică atunci când urmărește un alt monopost la o distanță echivalentă cu lungimea unei mașini. Din noul sezon, pierderea ar trebui să scadă la doar 14%.

Cei 20 de piloți care vor concura în Formula 1 în sezonul 2022 Sezonul următor din Formula 1 va debuta pe 20 martie 2022 cu Marele Premiu din Bahrain. În 2022 vom avea 23 de curse în Formula 1, record absolut.

SĂGEȚI ARUNCATE CĂTRE NEYMAR

La PSG a existat mereu o situație mai tensionată, iar acum, un fost jucător al francezilor a lansat un atac la adresa brazilianului Neymar. Jerome Rothen nu a avut milă de starul brazilian și l-a taxat inclusiv pe directorul francezilor, Leonardo, pe care îl consideră unul dintre principalii vinovați pentru comportamentul lui Neymar. Rothen a jucat la PSG în perioada 2004-2010 și s-a arătat dezamăgit de situația actuală de la PSG. “Ești Director Sportiv la un club care vrea să câștige tot ce e posibil, dar nu poți să controlezi jucătorii. Nu e posibil așa ceva. Uitați-vă ce se întâmplă în Anglia, Italia sau Germania. Neymar este tratat preferențial, iar asta este tot vina lui Leonardo. Nu e posibil ca el să facă ce vrea, e imaginea clubului în joc”, a spus Rothen, conform RMCSport.

GIANNI INFANTINO, PREȘEDINTELE FIFA, AR FI DE ACORD CU UN TURNEU FINAL EURO DIN DOI ÎN DOI ANI

Președintele FIFA, Gianni Infantino, care și-ar dori organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani, nu s-ar opune unei organizări similare pentru Campionatul European, relatează L'Equipe. “Cupa Mondială din doi în doi ani nu este o solicitare a mea, ci a Congresului FIFA, care cere un studiu de fezabilitate”, a declarat Infantino la o emisiune de radio din Italia. “Am făcut o analiză foarte serioasă și din punct de vedere sportiv, acesta ar funcționa și impactul economic ar fi pozitiv pentru toată lumea. În Europa, există opoziție față de acest proiect, însă există un mod de a fi inclus. La fel ca turneele CM, și Euro ar putea avea loc din doi în doi ani”, a adăugat el. Președintele UEFA, Alexander Ceferin, s-a declarat împotriva organizării Cupei Mondiale din doi în doi ani.

BARCELONA, DECIMATĂ DE COVID-19!

FC Barcelona a ajuns la douăsprezece cazuri pozitive de COVID-19 în lotul său, după ce s-au infectat și mijlocașul Pedri și nou venitul Ferran Torres. Catalanii au făcut anunțul oficial pe site-urile de socializare. Primii care au fost testați pozitiv au fost Clement Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba Alejandro Balde, Ousmane Dembele, Samuel Umtiti și Gavi, iar, mai apoi, au urmat Sergino Dest, Philippe Coutinho și Ez Abde. Clubul a anunțat că Pedri și Ferran Torres se simt bine și se află în izolare la domiciliu, iar autoritățile competente au fost informate cu privire la noile cazuri de COVID-19. Antrenorul Xavi nu poate conta nici pe atacanții Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite sau Sergi Roberto, toți accidentați. Barcelona a învins-o în ultima etapă pe Mallorca cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Luuk de Jong și ocupă locul 5 în clasamentul din La Liga, cu un total de 31 de puncte. În etapa cu numărul 20 din campionatul Spaniei, Barcelona va juca în deplasare cu Granada.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu