ANUL 2022, PRESĂRAT CU ZILE LIBERE ȘI MINIVACANȚE!

Distribuie pe:

Calendarul zilelor libere legale din anul 2022 debutează chiar de Anul Nou (1 și 2 Ianuarie - sâmbătă și duminică), deci în weekend.

Însă următoarea sărbătoare legală este 24 Ianuarie - Ziua Unirii (luni) și le aduce românilor prima minivacanță de 3 zile. La fel se întâmplă și de Paști (24 și 25 Aprilie - duminică și luni), sărbătoare care se leagă de Vinerea Mare (vineri - 22 - Aprilie), ceea ce ne aduce o minivacanță de 4 zile.

1 Mai (Ziua Muncii) pică în acest an într-o duminică, însă 1 Iunie (Ziua Copilului) va fi sărbătorită într-o zi de miercuri.

Urmează Rusaliile (12 și 13 Iunie - duminică și luni), apoi Adormirea Maicii Domnului (15 August), fiecare sărbătoare aducând câte o minivacanță de 3 zile.

Spre sfârșitul anului, Sfântul Andrei (miercuri, 30 Noiembrie) se leagă de Ziua Națională a României (joi - 1 Decembrie), iar dacă Guvernul aprobă ca și vinerea să fie declarată liberă, românii s-ar putea bucura de o minivacanță de 5 zile.

Ultimele zile libere din anul 2022 sunt acordate cu ocazia Crăciunului (25 și 26 Decembrie - duminică și luni), adică ultima minivacanță de 3 zile din an.

*

Printr-un proiect de lege depus recent în Parlament, se propune acordarea unei noi zile libere. Astfel, salariații cu drept de vot ar putea primi, la cerere, o zi liberă plătită pentru fiecare tip de alegeri la care își exprimă votul, indiferent că este vorba de alegeri locale, alegeri parlamentare, alegeri europarlamentare sau alegeri prezidențiale, costurile urmând să fie suportate de către angajatori. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu