GÂNDURI PENTRU NOUL AN

Distribuie pe:

,,MI-AȘ DORI SĂ TRIUMFE CURAJUL ȘI NU TUPEUL”

Mi-aș dori: mai multe biserici vii, de suflete, mai multe ,,potire de lemn și preoți de aur”, spitalele să fie mai goale, ca semn al sănătății neamului nostru, mai puțină văicăreală, răutate și dezbinare în popor!

M-aș bucura să avem, ca națiune, un țel comun, vrednic de jertfa înaintașilor noștri, un țel binecuvântat și mântuitor! Ar fi minunat să ne iubim și să ne respectăm sincer valorile spirituale autentice, iar acestea să nu se prindă în jocul decadenței seculare! Mi-aș dori să triumfe curajul și nu tupeul, calitatea și nu cantitatea, bunul simț, discernământul și nu coruptibilitatea, inteligența, discreția și nu prostia! Mi-aș dori să fiu înconjurat de oameni minunați, de la care să învăț și să reînvăț, iar și iar, că ,,nu-i tot una leu să mori, ori câine înlănțuit”.

Pr. Emanuel Sorin BUGNER

Într-o scrisoare care poate va deveni memorabilă, părintele Constantin Necula spunea că, oricât de mult ne-am dori uneori ,,nu există șomaj sufletesc...”.

Trăim vremuri și vremi cel puțin provocatoare, atât din punct de vedere emoțional, cât și pe plan social, economic... Atunci când prietena mea m-a întrebat, cunoscându-mă, ce obiective mi-am fixat pentru anul 2022, i-am răspuns simplu: de data aceasta, niciunul... Acest răspuns nu schimbă cu nimic faptul că am fost, sunt, voi rămâne o persoană optimistă. Uitându-mă, totuși, în jur, trăind o multitudine de experiențe, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, altele dureroase chiar, am concluzionat că, uneori, trebuie să ne oprim puțin, să ne bucurăm de toți cei dragi care încă ne sunt alături, să luăm fiecare lucru care ne este dat să îl trăim așa cum vine: cu bune sau rele...

Este adevărat că pandemia a reușit să acapareze nu doar sănătatea oamenilor, ci să afecteze relațiile interumane. Dar, să nu uităm că, în final, suntem suma faptelor și alegerilor proprii! Așadar, gândurile mele de început de an se îndreaptă spre toți cei care își doresc într-adevăr să fie BINE...

Știm cu toții că perfecțiune nu există, dar mai știm că, la finalul zilei, este important ca sufletul nostru să fie împăcat că ne-am strădui să facem BINE, să îi ajutăm pe cei din jurul nostru să BINE, noi să fim, pe cât posibil... BINE!

Așadar, vă doresc din suflet să începeți anul sub semnul binelui sufletesc!

Prof. Înv. Primar Andreea Teodora Stoica, Colegiul Național ,,Unirea”, Tg. Mureș

SIGURANȚA ȘI SĂNĂTATEA ELEVILOR - PERMANENT O PRIORITATE PENTRU ÎNTREG COLECTIVUL ȘCOLII

Motto: ,,O instituție nu poate fi mai bună decât sunt angajații săi. O instituție are nevoie de principii și acestea vor fi de durată. Principiile nu sunt dictate doar de rațiuni economice. Ele trebuie să conțină și valori nobile. Instituția trebuie să fie pregătită să se adpteze la schimbări, dar să nu renunțe niciodată la principii''. (Thomas John Watson)

Pentru colectivul Școlii Gimnaziale Tăureni, primul obiectiv pe 2022 este continuarea eforturilor în vederea desfășurării unui proces didactic normal, cu recuperarea treptată a pierderilor cauzate de perioada destul de lungă din pandemie, în care o mare parte a activităților didactice a fost destul de bulversate.

Împreună cu reprezentații Departamentului de Asistență socială din cadrul Primăriei Tăureni, depunem eforturi în vederea prevenirii abandonului școlar , care, din păcate, se simte și în zona noastră, în special în rândul copiilor proveniți din familiile dezorganizate de etnie rromă. Majoritatea cadrelor didactice au înțeles importanța vaccinării, ca principalul factor de împiedicare al răsândirii infectării cu Coronavirus, gradul de vaccinare al angajaților din școală, fiind în proporție de peste 60%.

Am avut discuții cu părinții elevilor în vederea obținerii acordului privind testarea elevilor, obținând în acest sens și sprijinul lor în încercarea de a ține sub control starea de sănătate a elevilor, în vederea bunei desfășurări a procesului educativ, în condiții de stabilitate și siguranță. Siguranța și sănătatea elevilor fiind, de fapt, permanent o prioritate pentru întreg colectivul școlii.

Suntem optimiști, ne exprimăm convingerea că numai acționând împreună, cadre didactice, elevi, părinți, autorități locale, putem ține situația sub control și asigura desfășurarea activităților în condiții cât mai aproape de normalitate.

Dispunem de un colectiv de cadre didactice calificate, dedicate actului didactic și propriei formări continue.

Avem elevi capabili de performanță la toate disciplinele. Disponibilitatea Primăriei Tăureni de a se implica în derularea întregului spectru de activități, ne ajută foarte mult în ceea ce facem. Existența unei infrastructuri corespunzătoare: săli de clasă spațioase, sală de sport, internat, cu sală de mese, cantină, grupuri sanitare, constituie iarăși un punct forte al școlii noastre.

Rezultatele obținute în plan sportiv, pe plan intern și internațional, eforturile administrației locale, au condus la obținerea de fonduri guvernamentale în vederea construirii unei săli de sport polivalente, a cărui inaugurare, va avea loc la sfârșitul lunii Ianuarie, anul curent.

Deținerea unui microbuz școlar, de asemenea, vine mult în sprijinul elevilor, ajutându-i foarte mult în drumul spre școală.

Vom continua și în acest an școlar toate activitățile din cadrul altor proiecte, în care școala este angrenată.

În acest moment, împreună cu Primăria Tăureni, derulăm un Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), în cadrul programului Școală pentru toți, obiectivul prioritar fiind Salvarea copiilor de la abandon și neintegrare.

În parteneriat cu ISJ Mureș, derulăm un proiect intitulat ,,Mai multe șanse pentru educație'', prin care să oferim șansa tinerilor care nu și-au terminat studiile, posibilitatea finalizării acestora.

Îi invităm pe toți colaboratorii la un proces de analiză și conștientizare a situației pe care o traversăm, fiind convinși că împreună vom putea reașeza totul pe un făgaș normal. Dorim tuturor partenerilor un an nou cât mai bun, multă sănătate în primul rând, pentru a putea ține situația sub control și a ne desfășura activitățile în mod normal, cu pierderi cât mai mici în ceea ce privește activitățile instructive-educative.

Prof. Vasile DOBRĂU, director al Școlii Gimnaziale Tăureni

,,VREM SĂ RELUĂM ACELE SPECTACOLE MINUNATE, EDUCATIVE, PENTRU ELEVI”

Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureșul” așteaptă cu nerăbdare să își redeschidă porțile pentru a fi alături de oamenii care îndrăgesc cântecul și jocul tradițional realizat prin excelență. În 2022 sperăm să avem mai multe spectacole cu sala plină și să scăpăm de restricțiile impuse de pandemie. Vrem să reluăm acele spectacole minunate, educative, pentru elevi. Totodată, ne dorim o colaborare la fel de frumoasă cu toate primăriile atât din județul Mureș, cât și din țară. Ne dorim să realizăm întâlnirea ansamblurilor profesioniste din țară la Târgu-Mureș.

Din partea colectivului Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureșul” din Târgu-Mureș primiți cele mai calde urări de sănătate, fericire și un călduros LA MULȚI ANI!

ȚOGOREAN Teodor, director adjunct Ansamblul Artistic ,,Mureșul”

Pagină realizată de LETIȚIA BOTA

Lasă un comentariu