ROMÂNII DIN DUBAI VOR BENEFICIA DE O BISERICĂ ORTODOXĂ

Chiar în sfânta sărbătoare a Crăciunului, credincioșii români din Dubai au primit o veste care îi bucură enorm. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, P.F. Daniel, a declarat că aceștia vor beneficia de o biserică ortodoxă. Se pare că proiectul a fost deja finalizat de un grup de arhitecți din capitala țării noastre.

“Noi am făcut deja proiectul pentru biserică. Trebuia să îl prezentăm odată cu cererea pentru teren. Și am făcut o biserică, ortodoxă românească, dar adaptată la contextul de acolo. Nu are turle prea înalte. Mai joase, dar frumoase, e o biserică, așa, odihnitoare, primitoare. Și, sigur, în apropierea unui centru cultural. Câțiva arhitecți de aici, din București, care au mai fost prin Dubai, ne-au făcut proiectul, încât sperăm să fie acceptat”, a anunțat Patriarhul Daniel.

Precizăm că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a dat undă verde, în ședința de lucru din 21 iulie, pentru înființarea parohiei din Dubai. Parohul comunității românești din Dubai este părintele Alexandru Trușcan. Acesta a oficiat prima slujbă în biserica «Buna Vestire» din cartierul Jebel Ali, pe data de 8 septembrie. La aceeași dată, parohia românească și-a celebrat hramul, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. În următoarea perioadă, se dorește cumpărarea unui teren pentru ridicarea unui lăcaș de cult. Deja au fost inițiate demersuri în acest sens.”

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu