MĂSURI DE SPRIJIN DIN PARTEA GUVERNULUI ÎN EVENTUALITATEA UNOR NOI RESTRICȚII

Distribuie pe:

Ministrul Muncii anunță că șomajul tehnic și indemnizația de 41,5% vor fi prelungite cel puțin până la 31 martie.

Mai exact, spune ministrul Muncii Marius Budăi, acordarea șomajului tehnic și a indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea va fi prelungită până la 31 martie.

“Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie, vom discuta și de o prelungire.

Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi, e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea”, a declarat, marți, Marius Budăi într-o intervenție telefonică la Antena3.

Ministrul Muncii a subliniat că nu se dorește ca valul 5 să ne prindă nepregătiți, dacă vor exista restricții.

“Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative, dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor, dacă acestea vor fi”, a precizat Budăi, citat de evz.ro.

De altfel, prelungirea șomajului tehnic este una dintre măsurile discutate luni la Guvern de premierul Nicolae Ciucă și mai mulți miniștri, într-o ședință de pregătire pentru valul 5 Covid, care este așteptat curând.

“Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic.

În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare”, se arată într-un comunicat al Guvernului în care au fost prezentate măsurile discutate.

Lasă un comentariu