DIN 10 IANUARIE, TÂRGUMUREȘENII POT ACHITA TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE

Începând cu data de 10 ianuarie 2022, la Primăria Târgu-Mureș, va fi reluată încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local. Din cauza pandemiei, Primăria Târgu-Mureș încurajează contribuabilii să achite dările folosind, pe cât posibil, modalitățile de plată online.

Se pot plăti taxele:

- Prin platforma www.ghiseul.ro

- Prin cele 26 de stații de plată Selfpay amplasate în hypermarketuri sau în magazinele din diferite zone ale orașului, precum și în incinta clădirii Primăriei (Piața Victoriei nr. 3), și Serviciul Local de Evidența Persoanelor Târgu-Mureș (strada Călărașilor nr. 26-28). Terminalele Selfpay nu percep taxe suplimentare la plata impozitelor locale.

- Personal la ghișeele din incinta Primăriei Târgu-Mureș, Piața Victoriei nr. 3 sau la punctul de lucru al Primăriei Târgu-Mureș situat pe strada Cutezanței nr.19, în următorul interval orar:

* luni-vineri 8.00-12.00

* luni și miercuri 12.30-14.30

* marți-joi - 12.30-16.00

* vineri 12.30-14.00

- Contribuabilii, persoane juridice, pot achita obligațiile fiscale la sediul Direcției Fiscale Locale, Piața Victoriei nr. 33, respectiv la punctul de lucru al Primăriei Târgu-Mureș, situat pe strada Cutezanței nr.19, respectiv online, prin GlobalPay.

Conform legislației, cei care plătesc până la data de 31 martie impozitele și taxele pentru tot anul, beneficiază de 10 la sută reducere. Termenele de scadență sunt cele bine cunoscute: 31 martie pentru primul trimestru, 30 septembrie pe al doilea trimestru.

Primăria Târgu-Mureș este atentă la solicitările și la nevoile locuitorilor și a decis ca anul acesta să nu se percepe taxă de salubritate pentru unul dintre imobile nelocuite. HCL 406/2021, privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, pentru utilizatorii casnici în Municipiul Târgu Mureș la Art.(4) prevede: “Prin excepție de la alin.(3) persoanele fizice care au în proprietate/coproprietate unul sau mai multe imobile nelocuite, nu datorează taxa specială de salubrizare pentru un imobil, pe perioada în care imobilul nu este locuit”. Important: Declarația fiscală privind taxa de salubrizare se depune în 2022 doar dacă sunt modificări față de anul 2021!

Vă reamintim că târgumureșenii nu vor mai plăti din 2022 taxa pe curățenia de primăvară/toamnă, de aproximativ 50 lei/locuință, aceasta fiind eliminată la propunerea primarului municipiului Târgu-Mureș.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE

Lasă un comentariu