ROLAND NICZULY VREA SĂ AJUNGĂ ÎN NAȚIONALA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Fotbaliști de la Sepsi se gândesc la echipa națională a României, după parcursul bun al echipei în ultimele sezoane. Printre ei se află și Roland Niczuly, portar de 26 de ani care nu a jucat pentru reprezentativele României.

Fotbalistul născut în Târgu Secuiesc așteaptă un semn din partea următorului selecționer.

“Obiectivul pentru acest an este să prindem locul șapte, play-off-ul este departe, trebuie să fim realiști, sunt șase puncte și sunt greu de recuperat. Simt că se luptă mai multe echipe decât anul trecut. Pe plan personal îmi doresc să ajung la Naționala României. Până acum nu am fost contactat de nimeni din Federația Română de Fotbal. Este o luptă strânsă, România mereu a avut portari foarte buni de valoare mare, dar cred că pot să fac și eu față oricând la acel nivel”, a declarat fotablistul lui Sepsi. În urmă cu câteva săptămâni, Niczuly s-a arătat revoltat de anumite scandări împotriva persoanelor din județul Covasna și a avut un discurs manifest. Fundașul Bogdan Mitrea, care a debutat în națională în mandatul lui Mirel Rădoi, a analizat situația lui Sepsi din campionat. “Suferim tare pentru prima parte a campionatului în care am pierdut foarte multe puncte, noi practic tragem să recuperăm acele puncte. La un moment dat eram resemnați, știam că era inutil să mai vorbim despre play-off în momentul în care nu băteai pe nimeni, nu câștigai. E o provocare, sunt 27 de puncte în joc, orice e posibil. Sunt câteva echipe care se bat pe o poziție sau două de play-off, asta și din cauza echipelor din față. E păcat că

CFR și-a luat așa avânt mare și practic campionatul e compromis de acum. La cum joacă CFR și la ce rezultate au, e greu să spui că nu e încheiat. 10-12 puncte sunt mult și mai sunt nouă meciuri. Deci pot să își mărească această diferență”, a spus apărătorul central al echipei din Sfântu Gheorghe.

SIMONA HALEP ȘI GABRIELA RUSE, ELIMINATE ÎN PRIMUL TUR AL TURNEULUI DE LA MELBOURNE, ÎN PROBA DE DUBLU

Perechea Simona Halep/Elena-Gabriela Ruse a fost eliminată, marți, în primul tur al turneului Melbourne Summer Set 2.

Româncele au fost învinse, cu scorul de 6-2, 7-6 (5), de cuplul Bernarda Pera/Katerina Siniakova (SUA/Cehia), cap de serie numărul 2. Prezența pe tabloul principal la dublu este recompensată cu un premiu total de 1.750 de dolari și cu câte un punct WTA.

POSIBIL ATENTAT TERORIST LA RALIUL DAKAR, DUPĂ EXPLOZIA UNUI AUTOTURISM

Parchetul național antiterorism din Franța a anunțat deschiderea unei anchete preliminare marți pentru “tentativă de asasinat în legătură cu o acțiune teroristă”, după explozia care a afectat un vehicul ocupat de un echipaj format din cinci francezi, la raliul Dakar 2022 care are loc în Arabia Saudită, scrie AFP. Conform sursei, cercetările privind această explozie din data de 30 decembrie de la Jeddah, în care a fost rănit grav șoferul mașinii, sunt încredințate Direcției Securității Interne (DGSI), a precizat procuratura într-un comunicat. Conform L'Equipe, un dispozitiv exploziv, care ar fi putut fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez Philippe Boutron, pe 30 decembrie, în timp ce acesta se deplasa cu o mașină de asistență către zona unde erau efectuate verificările tehnice. Explozia, care l-a rănit pe șofer, ar fi produs și o gaură de mari dimensiuni în podeaua mașinii. (Agerpres)

PRIMUL JUCĂTOR CARE CONTESTĂ PARTICIPAREA LUI NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN: “DACĂ ERAM EU, N-AȘ FI OBȚINUT-O!”

Novak Djokovic (1 ATP) a creat o controversă uriașă la Australian Open, după ce a reușit să obțină o scutire medicală care să îi permită participarea la turneu chiar dacă nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Există patru motive medicale pentru care se acordă această scutire, iar sârbul nu ar bifa niciunul dintre ele, conform Marca. Astfel, unii jucători din circuit deja consideră că, în realitate, s-a făcut o excepție în cazul său, având în vedere că este lider mondial. Jamie Murray, nemulțumit de modul în care Novak Djokovic participă la Australian Open.

Primul jucător profesionist care s-a arătat nemulțumit de decizia organizatorilor a fost Jamie Murray (35 de ani, 19 WTA la dublu). Fratele mai mare al lui Andy crede că n-ar fi putut participa la turneul australian dacă se afla în situația lui Djokovic, care nu bifează condiția obligatorie de a fi vaccinat.

“Nu știu ce să spun despre asta, sincer. Cred că dacă aș fi fost eu cel nevaccinat, nu aș fi obținut o scutire. Dar, bravo lui pentru că s-a descurcat să meargă în Australia și să participe. Puteți spune ce vreți voi despre situație, asta e”, a declarat tenismenul, conform Herald Scotland.

Jamie Murray va participa și el la Australian Open. Turneul e programat în perioada 17-30 ianuarie.

Novak Djokovic a câștigat ultimele trei ediții ale Australian Open

La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar putea să câștige trofeul de Mare Șlem cu numărul 21 din carieră, un record. Novak Djokovic s-a impus de nouă ori la Australian Open, inclusiv în ultimii trei ani. Alături de edițiile din 2019, 2020 și 2021, Novak Djokovic a mai câștigat Australian Open în 2008, primul său titlu de Grand Slam, 2011, 2012, 2013, 2015 și 2016.

FIFA A ANUNȚA FINALIȘTII PENTRU TROFEUL PUSKAS!

Cei trei finaliști pentru Premiul Puskas 2021, acordat celui mai frumos gol al anului, au fost stabiliți marți. Este vorba de reușitele lui Erik Lamela, Patrik Schick și Mehdi Taremi. Erik Lamela (Tottenham) a fost nominalizat pentru reușita din meciul cu Arsenal, din campionatul Angliei, din 14 martie 2021. Cehul Patrik Schick a ajuns în finală pentru golul marcat de la 45 de metri în meciul cu Scoția, de la Euro-2020, la 14 iunie 2021. Golul său a fost desemnat cel mai frumos de la Euro-2020.

Jucătorul Mehdi Taremi (FC Porto) a fost nominalizat pentru reușita “din foarfecă” de la meciul cu Chelsea, din Liga Campionilor, de la 13 aprilie 2021. Numele câștigătorului va fi anunțat la 17 ianuarie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu