DACĂ ATACI UN PĂDURAR, E CA ȘI CUM AI ATACA UN POLIȚIST. IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea Codului Penal, care asimilează atacurile asupra pădurarilor ultrajului.

“(4) Faptele prevăzute la alin. (1) și (3), comise asupra unui polițist sau jandarm, precum și asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, este textul modificat de actul normativ promulgat, miercuri, de către șeful statutului.

Legea a fost inițiată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care oferea, pe 8 decembrie 2021, explicații despre propunerea sa.

“Parlamentul a aprobat un proiect de lege inițiat de mine la solicitarea Federației Silva, de a crește pedepsele penale împotriva celor care atacă pădurari, care comit acte de agresiune împotriva pădurarilor. În momentul în care se va publica în Monitorul Oficial, infracțiunile împotriva pădurarilor vor fi egale în fața legii cu ultrajul, agresiunea împotriva polițistului sau jandarmului”, a afirmat Tanczos Barna, citat de Spotmedia.ro.

În acest context, ministrul Mediului a arătat atunci că, în urma adoptării acestei legi, “poate se gândesc de două ori” cei care agresează pădurarii.

POLIȚIA DE FRONTIERĂ UNGARĂ A PRINS 122.000 DE MIGRANȚI ILEGALI ÎN 2021

Autoritățile ungare au capturat anul trecut 122.000 de migranți ilegali și peste 1.200 de traficanți de persoane, a anunțat miercuri Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate al premierului ungar, potrivit MTI.

Într-o declarație pentru postul Radio Kossuth, reprezentantul executivului de la Budapesta a menționat că în anul 2020 au intrat ilegal în Ungaria aproximativ 45.000 de persoane, de aproape trei ori mai puține decât în 2021.

Numai în primele zile ale acestui an au fost reținuți 860 de migranți ilegali.

“Rutele migrației în Europa continuă să fie aglomerate”, a spus Bakondi, care a adăugat că “țările care protejează frontierele externe ale Uniunii Europene” se află sub o presiune enormă.

Oficialitatea ungară a amintit că în anul 2021 a apărut o nouă rută a migrației, via Belarus și Polonia, calificată drept “o evoluție gravă”.

De asemenea, Gyorgy Bakondi a avertizat că numeroși afgani, indieni și pakistanezi se află în drum spre Europa via Turcia.

Lasă un comentariu