PAPA FRANCISC ÎI CONSIDERĂ EGOIȘTI PE CEI CARE ÎȘI IAU CÂINE SAU PISICĂ ÎN LOC SĂ FACĂ UN COPIL

Distribuie pe:

Papa Francisc riscă să-i înfurie pe proprietarii de câini și pisici din toată lumea, după ce a sugerat că persoanele care înlocuiesc copiii cu animale de companie arată “un oarecare egoism”.

Suveranul pontif a afirmat la Vatican, în cadrul unei audieri generale despre parenting, că animalele “iau uneori locul copiilor” în societate, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

“Astăzi... vedem o formă de egoism. Vedem că unii oameni nu vor să aibă un copil”, a spus el. “Uneori, au unul și atât, dar au câini și pisici care iau locul copiilor. Poate că acest lucru face oamenii să râdă, dar este o realitate”.

Papa consideră că această practică “este o negare a paternității și maternității și ne afectează umanitatea”.

Astfel, “civilizația fără umanitate îmbătrânește, pentru că pierdem bogăția pe care ne-o oferă paternitatea și maternitatea, iar țara este cea care suferă”, a spus pontiful.

Papa Francisc a fost fotografiat mângâind câini și chiar un tigru și un pui de panteră. Spre deosebire de predecesorul său, Benedict XVI, care era un iubitor de pisici, Francisc nu are niciun animal de companie la Vatican.

În 2014, Papa Francisc a declarat pentru Il Messaggero că a avea animal de companie în loc de copii este “un alt fenomen de degradare culturală” și că relațiile emoționale față de animalele de companie sunt “mai ușoare” decât cele “complexe” dintre părinți și copii.

Miercuri, la o întâlnire cu unele cupluri care nu pot avea copii din motive biologice care iau în considerare adopția, el i-a îndemnat pe potențialii părinți “să nu le fie frică”. “A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare în a nu avea un copil, în a nega paternitatea”, a spus el.

(Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Lasă un comentariu