FURIA, TRATATĂ CU... ASPIRINĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Chicago, citați de descopera.ro, susțin că aspirina poate fi un remediu pentru calmarea stărilor de furie provocate de inflamațiile din organism.

“Accesele de furie sunt, de fapt, probleme medicale care pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor. În cazul persoanelor furioase, un răspuns inflamator resimțit în organism reprezintă cauza activării stărilor agresive, așadar există o cauză psihologică pentru care acestea își pierd calmul.

Inflamația este un răspuns normal la răni și infecții, influențând producția de citokine, substanțe care alertează sistemul imunitar. Dar, în cazul unor oameni, răspunsul inflamator nu dispare în momentul în care pericolul trece. Mai mult decât atât, devine cronic, iar citokinele continuă să circule prin sânge.

În studiul nostru, am realizat teste de sânge pentru 70 de persoane care sufereau de tulburare explozivă intermitentă (diagnostic psihiatric pentru actele scurte de agresiune). Rezultatele cercetării sugerează o legătură directă între inflamație și agresivitatea umană, adică inflamația îi face pe oameni să fie nervoși.

În cazul în care se declanșează accesele de furie, persoanele care suferă de această stare ar trebui să ia o... aspirină, pentru a potoli izbucnirile. Această acțiune este recomandată pentru că aspirina blochează procesul chimic al inflamației, la fel ca medicamentele nonsteroidiene, cum ar fi ibuprofenul.

Nu știm încă dacă inflamația declanșează sentimentul de agresivitate sau sentimentele agresive duc la inflamație, dar este o indicație redutabilă că între cele două există o conexiune biologică.

Totuși, considerăm că este nevoie să continuăm studiile în acest sens, deoarece eșantionul de persoane analizate este prea mic”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu