TRUSA PENTRU MATERNITATE... REDUCE STRESUL NAȘTERII

Distribuie pe:

Aproape toată lumea se pregătește pentru întâmpinarea Sărbătorilor de Iarnă, însă multe familii au parte de emoții în plus, așteptând cu nerăbdare venirea pe lume a unui nou membru.

Tocmai de aceea, în vârtejul atâtor emoții, csid.ro s-a gândit să vină în sprijinul viitoarelor mămici, amintindu-le de... trusa pentru maternitate. Ideal, ar fi ca aceasta să fie pregătită încă din luna a șaptea de sarcină, iar ușor, ușor să adune și să aranjeze lucrurile necesare pentru marele eveniment.

“Cu cât vei fi mai pregătită, cu atât vei fi mai liniștită, pentru că multe necunoscute vor dispărea, iar tu vei avea o stare pozitivă atunci când vei porni spre maternitate”, afirmă csid.ro, prezentând, totodată, și o listă cu principalele obiecte necesare pentru gravidă și bebeluș.

Anestezie epidurală - Vorbește cu medicul tău despre tipul de anestezie ales și îți poți achiziționa trusa recomandată de acesta din farmacie.

Îngrijire personală - Periuță și pastă de dinți, gel de duș, șampon, deodorant, cremă de corp, accesorii pentru păr (perie, agrafe, bentiță), cosmeticele preferate (mai ales dacă ești cochetă și machiajul îți conferă o stare de bine), prosoape, absorbante igienice (după naștere începe eliminarea lohiilor, iar sângerarea se va menține încă 6 săptămâni), șervețele umede, tampoane și cremă pentru sâni.

Îmbrăcăminte - Pijamale lejere (preferabil bluze cu nasturi, care se deschid la piept) sau cămăși de noapte pentru alăptare, halat, lenjerie personală, șosete, papuci, haine de schimb pentru plecat acasă (nu uita că burtica se va menține la dimensiuni asemănătoare celor din luna a cincea sau a șasea de sarcină).

Ceas cu secundar - Este necesar pentru măsurarea intervalului dintre contracții.

O carte, un joc video, telefonul mobil - De fapt, orice crezi că îți va putea ocupa timpul în perioada travaliului. Atenție, nu uita încărcătorul!

Dropsuri sau bomboanele preferate - Sunt de ajutor pentru refacerea după naștere, deoarece glucoza (zahărul) reprezintă hrană pentru mușchii solicitați în timpul travaliului.

Obiecte necesare pentru bebe - Dacă ești la primul copil și nu ai experiență în achiziționarea produselor pentru bebeluși, ai mare grijă ca obiectele alese să corespundă vârstei bebelușului, respectiv cea de nou-născut, menționată de obicei pe eticheta cu 0 luni, 0-1 luni sau 0-3 luni.

Produse pentru îngrijirea nou-născutului - Ai nevoie de scutece de unică folosință (mărimea 0), șervețele umede, gel de duș, șampon, ulei de corp, betadină, ser fiziologic, glicerină, comprese sterile, cremă contra eritemului fesier. În plus, ai nevoie de batista bebelușului, pompița de nas, forfecuța de unghii, biberoane.

Ca îmbrăcăminte pentru nou-născut sunt necesare body-uri cu închidere într-o parte, pantalonași, căciulițe, mănuși (să nu se zgârie), șosetuțe, botoșei, păturică, scutece de înfășat, prosoape, un schimb de haine pentru ieșirea din maternitate.

Atenție! Toate hăinuțele, scutecele și prosoapele trebuie spălate și călcate înainte de prima utilizare.

Acte necesare - Chiar dacă nu le poți pune în trusa pentru maternitate cu mult timp înainte, fă-ți o listă cu actele necesare și, eventual, copii după originale.

Neapărat, ai nevoie de cărțile de identitate a mamei și a tatălui, certificatul de căsătorie și livretul de familie (dacă este cazul), adeverință de salariat, cardul de sănătate și dosarul cu toate analizele, ecografiile și testele efectuate în timpul sarcinii. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu