ROMÂNII SUNT OPTIMIȘTI ÎN PRIVINȚA ANULUI 2022, CONSIDERÂND CĂ VA ADUCE LUCRURI MAI BUNE DECÂT 2021. ÎNSĂ SUNT ÎNGROZIȚI DE SCUMPIRI, MAI ALES BĂRBAȚII

Distribuie pe:

Este concluzia unui studiu sociologic internațional care a acoperit participanți din 33 de țări. Conform cercetării, deși au avut un an dificil, comparativ cu media țărilor investigate, românii se declară optimiști cu privire la 2022. Pe de altă parte, spun că îi îngrijorează creșterea prețurilor.

La nivel mondial, 3 din 4 consumatori se așteaptă ca prețurile să crească mai rapid decât veniturile. Între aceștia, românii se situează în topul celor mai îngrijorați de fenomenul scumpirilor (85%), în contextul unei inflații record și a creșterii alarmante a prețurilor pentru gaze naturale și energie.

Mai preocupați de acest subiect sunt bărbații, prin comparație cu femeile (88% vs 82%). Sunt îngrijorați în ceea ce privește aceste scumpiri, în special cei care au o educație superioară (93%), dar și cei care au vârste cuprinse între 35 și 49 ani (92%).

Un nivel similar de îngrijorare îl manifestă cetățenii din Rusia (88%), Chile (85%) sau Olanda (85%).

Lasă un comentariu