DIETA DE DETOXIFIERE DUPĂ SĂRBĂTORI

Distribuie pe:

Sfârșitul de an este favorabil Sărbătorilor, cu toate excesele pe care le implică. Doar că atunci când ai un organism fragil, ficatul este cel care suferă de pe urma consumului de alcool, grăsimilor, proteinelor și zaharurilor. Te poți simți obosit, epuizat, să suferi de migrene și chiar să te confrunți cu perioade de acnee. Aceste semne arată că corpul tău are nevoie de un repaus, că trebuie “curățat”. Prin urmare, este recomandat să urmezi o cură de detoxifiere.

Începe cura cât de curând

Important este să urmezi o dietă sănătoasă pentru a-ți purifica și detoxifica corpul. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce pui în farfurie: mănâncă alimente ușoare și concentrează-te în special pe legume și fructe. Este preferabil să începi cura din ziua imediat următoare după terminarea Sărbătorilor și să o urmezi timp de o săptămână sau 10 zile.

Consumă cât mai multe legume și fructe!

Legumele sunt extrem de importante. Crude sau fierte, ele conțin toate substanțele nutritive esențiale pentru ca potasiul să accelereze drenajul limfatic, cât și să elimine toxinele acumulate. În plus, activează antioxidanții care reduc inflamațiile din organele sistemului excretor, adică din ficat, rinichi, intestine, piele și plămâni. Fibrele din legume hrănesc, de asemenea, bacteriile care sunt prietenoase cu flora noastră intestinală și al cărei echilibru a fost perturbat de abuzul de grăsimi și alimente proteice din perioada Sărbătorilor.

Evită grăsimea animală, înlocuiește untul și smântâna cu uleiurile vegetale și consumă legume la fiecare masă. De preferat este să le gătești la aburi sau la cuptor. Toate legumele sunt benefice organismului tău, dar alege-le pe cele care să te ajute la drenajul limfatic, cum ar fi varza, broccoli sau chiar prazul, feniculul și ceapa.

Redu porția de proteine animale

Produsele animale acidifică organismul, iar brânzeturile, mezelurile, carnea grasă sunt bogate în grăsimi saturate greu de digerat pentru mulți dintre noi. Redu porțiile și alege în schimb peștele alb, carnea slabă și iaurtul degresat. La prânz sunt indicate legumele care conțin amidon, precum fasolea, lintea, mazărea sau cartofii dulci.

Hidratează-te bine pe parcursul întregii zile!

Hidratarea este indispensabilă. Accelerează diureza, fluidizează sângele, drenează toxinele solubile în apă și îmbunătățește tranzitul intestinal. Așadar, asigură-te că bei cel puțin 1,5 până la 2 litri de lichide pe zi (optează pentru apă, infuzii și ceai). Pentru a stimula detoxifierea, începe ziua adăugând sucul stors de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduță. Iar apoi, pe parcursul zilei este recomandat acest amestec de 1 litru pe care să-l consumi pe parcursul întregii zile: două treimi de ceai verde, o treime suc de struguri organic și sucul provenit de la o lămâie. Este de la sine înțeles să elimini toate băuturile alcoolice, chiar și vinul.

La cină, evită alimentele cu amidon. Dacă dorești, mănâncă o felie de pâine, dar nu mai mult. Cina ar trebui să fie foarte ușoară. Ideal este să mănânci o supă: are apă, fibre și minerale care te ajută să elimini toate reziduurile din organism (și în plus nu are nici grăsimi și nici zahăr). Așadar, include în meniu în fiecare seară până la două boluri mari de supă, fără a adăuga alimente care conțin amidon sau grăsimi și variază legumele cât mai mult. (doc.ro)

Lasă un comentariu