ÎN IANUARIE, SE PRODUC CELE MAI MULTE DIVORȚURI ȘI DESPĂRȚIRI

Distribuie pe:

Chiar dacă ianuarie este considerată de multă lume ca fiind luna începuturilor, psihologii americani de la Universitatea din Washington, citați de descopera.ro, afirmă că tot prima lună a anului poate fi considerată și lună a sfârșiturilor, întrucât înregistrează cele mai multe divorțuri și despărțiri din cursul anului.

“Mulți iubesc această perioadă a anului, însă luna ianuarie vine la pachet cu o mulțime de evenimente mai puțin fericite pentru omenire. De exemplu, în acest an, pe 17 ianuarie, (a treia zi de luni din noul an) este marcată ca fiind cea mai tristă zi din 2022, când oamenii se întorc după vacanță la serviciu sau la școală.

Totodată, de zeci de ani, luna ianuarie este numită neoficial și “luna divorțurilor”, fenomen legat de ideea sărbătorilor, deoarece, în ciuda neînțelegerilor, oamenii nu își doresc să divorțeze în timpul sărbătorilor de iarnă.

În special, cuplurile cu copii își propun să rămână împreună în perioada sărbătorilor, până

la sfârșitul anului, astfel încât familia lor să poată petrece o ultimă vacanță împreună, înainte de a se despărți.

Sărbătorile de iarnă duc la o creștere a divorțurilor din mai multe motive. Nivelul de stres din timpul sărbătorilor de iarnă se dublează din cauza stresului pe care deja îl conferă relația, iar acestor cupluri le este greu să facă față cu brio ambelor situații. Mulți oameni iau noi hotărâri de Anul Nou, iar printre acestea se poate număra și decizia de a încheia o căsnicie ajunsă deja toxică.

Alții pot fi absorbiți de spiritul sărbătorilor și de emoțiile de Anul Nou, încât încearcă să salveze relația. Dar odată ce bate ceasul la miezul nopții, pe 1 ianuarie, problemele din viața reală încep să se rezolve la tribunal. Un alt motiv pentru care oamenii divorțează în luna ianuarie poate fi reprezentat și de problemele fiscale”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu