NOVAK DJOKOVIC A CÂȘTIGAT APELUL DEPUS ÎMPOTRIVA ANULĂRII VIZEI DE AUSTRALIA

Distribuie pe:

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câștigat, ieri, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, transmite DPA.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei și a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale și să-l elibereze pe Djokovic din detenție în termen de o jumătate de oră.

Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigrației, Cetățeniei, Serviciilor de migrație și Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă își va însuși dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reținut pentru a fi împreună cu avocații săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly și-a exprimat neliniștea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obținut-o inițial Djokovic.

“Un profesor și un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepția medicală și motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialiști ai statului Victoria”, a spus Kelly, care s-a întrebat retoric în fața Curții: “Ce putea face mai mult acest om?”.

Avocații tenismanului sârb și-au prezentat argumentele în fața tribunalului, iar oficialul guvernamental Tran a vorbit cu doar o jumătate de oră înaintea suspendării audierii.

În timpul pauzei, cele două părți au convenit, la îndemnul judecătorului, asupra faptului că Djokovic nu a primit timpul adecvat pentru a răspunde notificării de anulare a vizei sale.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a arătat, totodată, că nota de intenție pentru anularea vizei a fost întocmită defectuos, pe “amestecarea confuză a două motive”. De asemenea, avocatul a susținut că Djokovic a fost tratat la aeroport, în ziua sosirii, ca și cum avocații “nu ar putea fi de folos” în cazul său, neprimind șansa de a răspunde la notificarea sa legată de anularea vizei. Audierea lui Djokovic a început cu întârziere din cauza unor probleme tehnice legate de legătura video a tribunalului.

Djokovic, deținătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) și campionul en titre, a fost reținut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara, iar viza sa de intrare, susținută de o scutire medicală de la cerințele de vaccinare impuse de autoritățile de la antipozi, a fost revocată.

(AGERPRES)

Lasă un comentariu