PORTARUL NAȚIONALEI DE TINERET A AJUNS ÎN LIGA 4 DIN ITALIA!

Distribuie pe:

Portarul echipei naționale U20 a României, Antony Petre, a fost împrumutat de Bologna în Serie D, care este al patrulea eșalon al fotbalului italian. Antony Petre s-a născut la Vicenza din părinți români și a fost convocat pentru prima dată la naționala U20 de către Bogdan Lobonț, în noiembrie 2021. Tânărul portar a fost titular în meciul umilitor, scor 0-7, contra Itaiei. În meciul respectiv, fără intervențiile tânărului portar, scorul ar fi putut sa fie mult mai mare. Petre a fost component al echipei Primavera a celor de la Bologna, iar în această perioadă de transferuri a fost împrumutat la Union Clodiense, în Serie D, Grupa C. Tânărul jucător a început să joace fotbal la Valdagno, iar Bologna l-a cumpărat în 2019. În actualul sezon, el a jucat un singur meci pentru echipa U18 a italienilor.

Chiar dacă jucătorul s-a născut în Italia, el a ales să joace pentru naționala noastră și speră ca la un moment dat să ajungă titular la echipa de seniori.

“Îmi doream foarte mult, vorbeau mereu cu mama și unchii mei. Mereu am vrut că fiu convocat la națională. Este un vis și sunt fericit că am reușit să-i fac mândri pe cei care țin la mine. E foarte important, România reprezintă familia mea, toată lumea care crede în mine. Sper că o să fiu convocat în continuare să fac carieră cu steagul României și să merg din ce în ce mai bine. Meciul o să fie foarte special pentru mine. Sincer, îmi doream să joc contra Italiei. Sunt fericit. E multă lume acolo care mă cunoaște, sper să vină să mă vadă dacă joc, să fac o figură frumoasă. Să vadă ce au pierdut.

Părinții mei s-au născut în Târgoviște, s-au mutat acum 19 ani în Vicenza, au o firmă de construcții. La Vicenza m-am născut eu. Sunt foarte legat de oraș, acolo mi-am petrecut tinerețea. Ca să fiu portar, am fost obligat, pentru că în teren eram «varză» și m-au lăsat în poartă. Am început fotbalul la o echipă de cartier și puțin cu puțin am ajuns mereu mai departe. Am ajuns la Cittadella în Serie B. Apoi am ajuns la Bologna, unde a reușit să mă afirm și să cresc individual”, a declarat Anthony Petre pentru frf.ro, în urmă cu două luni.

BASCHETBALISTELE MUREȘENE PIERD LA SCOR ÎN FAȚA CAMPIOANEI

BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a fost învinsă, sâmbătă seara, în deplasare, de Sepsi Sf. Gheorghe, campioana en-titre, cu scorul de 113-40, într-un meci din cea de-a 13-a etapă a Ligii Naționale de baschet fete.

În celelalte jocuri ale rundei s-au consemnat rezultatele: CSM Satu Mare-Universitatea Cluj 96-42, CSM Târgoviște-Olimpia CSU Brașov 75-74, Baschet Arad-CSM Alexandria 63-44 și Phoenix Constanța-

KSE Tg. Secuiesc 77-69. În clasament conduce Baschet Arad cu 25 puncte, fiind urmată de Sepsi Sf.Gheorghe cu 23 și CSM Satu Mare cu 21 de puncte.

BC Sirius Tg. Mureș ocupă locul V, cu 20 de puncte, iar KSE Tg. Secuiesc se află pe cea de-a 12-a poziție, cu 13 puncte.

AMICAL CU SCANDAL PENTRU RAPID ÎN TURCIA!

FC Rapid a fost învinsă, duminică, în primul amical disputat în cantonamentul din Turcia, cu scorul de 2-1 (0-1), de echipa turcă Diyarbakir, echipa care ocupă locul 13, dintre cele 20 de echipe din seriile ligii 3 din Turcia. Adrian Bălan a deschis scorul în minutul 8, iar după pauză au marcat Bilal '69 și Baran Asik '83. După ce turcii au dat lovitura finală, giuleștenii au dorit să iasă de pe teren, deoarece au fost nemulțumiți de arbitraj, potrivit GSP. Echipa lui Mihai Iosif a reclamat un fault în atac, la faza golului doi al turcilor, dar totuși, echipa a română a revenit asupra deciziei și nu a plecat de pe teren, potrivit GSP. Conform sursei menționate, Younes Bnou Marzouk, atacantul Rapidului, i-ar fi reproșat arbitrului: “Ești fericit acum? Nu este corect!”

Următorul meci al echipei giuleștene au avut loc, astăzi, cu Samsunspor, locul 8 în liga a doua. Ultimul amical din acest stagiu efectuat la Lara (Antalya) va avea loc pe 14 ianuarie, cu Raków Czêstochowa, echipă din prima ligă poloneză.

RAFAEL NADAL A CÂȘTIGAT TURNEUL E LA MELBOURNE ȘI A ATINS O NOUĂ BORNĂ ISTORICĂ!

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 6 ATP și cap de serie numărul 1, a câștigat, duminică, turneul de 250 de puncte de la Melbourne. El l-a învins, în finală, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, pe americanul Maxime Cressy, locul 112 ATP, venit din calificări, după o oră și 44 de minute. Spaniolul de 35 de ani a jucat prima dată la începutul acestui an din luna august, când a suferit o accidentare la picior. Nadal a cucerit trofeul cu numărul 89 din carieră fără să cedeze vreun set. De asemenea, trofeul de la Melbourne este și cel cu numărul 100 din toată cariera lui. În clasamentul all-time, care numără titlurile câștigate, Nadal este pe locul 4, fiind la 5 titluri în spatele lui Ivan Lendl și la 3 în fața lui Novak Djokovic. Americanul de 24 de ani a jucat prima finală în circuitul ATP. El va urca în clasamentul ATP până pe locul 75, cel mai bun din carieră. Nadal rămâne pe locul 6 mondial după acest turneu. Ce a declarat Rafael Nadal după meci: “Numele acestei arene, Rod Laver, e special pentru toată lumea și e deosebit datorită vouă. Sunteți un public minunat și nu vă pot mulțumi suficient pentru toată susținerea pe care mi-ați acordat-o pe întreaga durată a carierei mele. Vă mulțumesc și abia aștept să ne revedem la Australian Open”, a spus Nadal.

SIMONA HALEP, MOMENT DE SINCERITATE DUPĂ CE S-A IMPUS LA MELBOURNE: “NU MĂ SPERIE ASTA”

Simona Halep, locul 20 WTA și cap de serie numărul 2, a câștigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA și cap de serie numărul 3. Simona Halep a declarat după turneul de la Melbourne pe care l-a câștigat că se simte bine din punct de vedere fizic și crede că are capacitatea de a continua seria victoriilor. “Corpul este grozav, mă simt bine. Am avut cinci meciuri grele, iar corpul meu este bine. Nu mă simt atât de obosită. Fizic sunt în starea potrivită. Încrederea crește. Mă simt încrezătoare. Simt că am jocul pentru a câștiga meciuri. Nu sunt atât de speriată când îmi pierd serviciul, pentru că îmi pierd adesea serviciul, dar sunt încrezătoare că revin. Nu mă sperie asta. Nici nu credeam că am pierdut serviciul, doar m-am concentrat pe retur. M-am concentrat pe fiecare joc pe care l-am jucat. Am fost foarte pozitivă”, a declarat Halep, potrivit WTA. Simona Halep, locul 20 WTA și cap de serie numărul 2, a câștigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA și cap de serie numărul 3. Acesta este trofeul cu numărul 23 din carieră, din 41 de finale disputate. Cea mai bună jucătoare română s-a retras de la turneul de la Sydney, care începe luni, astfel că are o săptămână de pauză înaintea primului grand slam al anului, Australian Open.

SORIN CRĂCIUN

B.C. SIRIUS LUPTĂ PENTRU PRIMA VICTORIE DIN 2022

În 12 ianuarie 2022 încep meciurile din returul Ligii Naționale. În etapa 14 (primul din retur), în 12 ianuarie, de la ora 18.00, BC Sirius luptă pentru prima victorie din 2022.

Meciul împotriva fetelor de la CSM Târgoviște se va desfășura în Sala Sporturilor din Tg. Mureș.

Fetele au nevoie de suportul unui public cât mai numeros și cât mai zgomotos, a precizat Kiss Istvan.

Lasă un comentariu