NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - PROIECTE PENTRU INVESTIȚII ÎN PROCESAREA PRODUSELOR AGRICOLE

Distribuie pe:

Pentru cei interesați, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.2 “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” - componenta “Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungește până în 7 februarie 2022.

“Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a afirmat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian CHESNOIU.

Inițial, proiectele puteau fi depuse până în 7 ianuarie. Fondurile disponibile pentru submăsura 4.2 “Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro, împărțite în două componente, după cum urmează: Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole - 143.611.067 euro; Sprijin pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase - 39.166.655 euro, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Despre condițiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului, criteriile de eligibilitate, tipurile de investiții sprijinite, precum și alte detalii utile, mai multe pot fi regăsite pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

B.V. Foto: OANA BOTA

Lasă un comentariu