SE ÎNCHIDE FABRICA DE ZAHĂR DE LA LUDUȘ! URMEAZĂ ȘI CEA DE LA BOD?

Distribuie pe:

“De mâine, generic vorbind, în România nu mai sunt decât două fabrici de zahăr, din 33! Se închide și fabrica de la Luduș!”, a declarat Dragoș Frumosu, șeful federației sindicale din industria alimentară.

“Eu vreau să discut, împreună cu colegii din patronate, cu ministrul Agriculturii și cu ministrul Finanțelor, să găsim o soluție, pentru că este inadmisibil să vii, să câștigi o groază de bani, ani de zile, poate să provoci un faliment, că este foarte ușor de provocat un faliment, și, după ce ai încasat sume uriașe, să închizi fabrica, să pleci din țară și (…) să începi să aduci zahăr din altă parte, pe motiv că nu vrei să îți dezamăgești clienții pe care i-ai avut. Păi, ne-ai lăsat fără locuri de muncă, ne-ai lăsat fără bani la bugetul țării și ai plecat cu banii în țara ta! Chiar suntem atât de năpăstuiți de soartă ca să acceptăm toate gogomăniile astea?”, s-a arătat indignat Dragoș Frumosu, citat de Agro TV.ro.

Mai mult, șeful federației sindicale din industria alimentară a avertizat că nici fabrica de zahăr de la Bod, județul Brașov, nu ar mai avea mult de trăit, terenul pe care este amplasată fiind foarte râvnit de dezvoltatorii imobiliari.

“Trebuie să știți că fabrica de la Bod, anul trecut, n-a procesat și n-a făcut un gram de zahăr, în momentul de față se aude că se vinde și nu sunt foarte convins că se va vinde unei persoane juridice interesate să producă, pentru că au fost bătălii imense, date inclusiv de primăria Brașov, cu primăria Bod, probabil, ca acea fabrică să dispară și terenul să se transforme într-un parc imobiliar. Iar v-am dat o noutate!”, a mai spus Frumosu.

Dacă va dispărea și fabrica de la Bod, în România ar mai rămâne un singur producător de zahăr - AGRANA ROMANIA SRL.

Asistând la astfel de scenarii, nimeni nu poate garanta că nu ne vom confrunta cu lipsuri, nu doar în privința zahărului, ci și în alte sectoare agroalimentare, avertizează Dragoș Frumosu, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu