SEMNALE NEOBIȘNUITE CARE PREZIC DIVORȚUL

Distribuie pe:

Pentru că în ultima jumătate de secol rata divorțurilor a crescut în întreaga lume, oameni de știință, citați de csid.ro, au realizat mai multe studii prin care au dorit să determine rata de succes a unui mariaj.

Potrivit acestora, există mai multe semnale neobișnuite care arată că o căsnicie nu are șanse să dureze prea mult. Iată doar câteva dintre ele.

Zâmbetele din adolescență - Psihologii au efectuat o serie de teste pentru a înțelege dacă este posibil să anticipeze faptul că o persoană va divorța sau nu, analizând fotografiile cu aceasta din copilărie.

În cadrul studiului, aceștia au analizat imaginile dintr-un album de liceu, în care au evaluat intensitatea zâmbetelor mai multor persoane, pe o scară de la 1 la 10 și au comparat cu situația lor amoroasă din prezent. Rezultatele au arătat că persoanele care par morocănoase în fotografii divorțează de cinci ori mai des decât cele care zâmbesc.

Tonul emoțional al vocii - Un algoritm computerizat a prezis succesul unei căsătorii, cu o precizie de 79%, folosind doar tonul vocilor soților atunci când comunică între ei.

Oamenii de știință au analizat conversațiile a peste 100 de cupluri, cu ajutorul unui psiholog, apoi au urmărit starea civilă timp de cinci ani. S-a constatat că tonul vocii poate indica emoții foarte puternice.

“Ceea ce spui nu este singurul lucru care contează. Felul în care o spui este, de asemenea, foarte important. Studiul nostru confirmă că acest lucru este valabil și pentru relația sentimentală”, au constatat cercetătorii.

Colegii de sex opus - Potrivit cercetătorilor danezi, persoanele care au mulți colegi de birou de sex opus sunt mai predispuși cu 15% să divorțeze.

Cercetarea a fost realizată la o scară mare, fiind urmărită activitatea cuplurilor care s-au căsătorit între anii 1981 și 2002 în Danemarca. O sută de mii dintre aceștia erau deja divorțați...

Educația mamei - Femeile solicită mai des divorțul decât bărbații. Există studii care relevă faptul că majoritatea cuplurilor copiază comportamentul părinților, în special al mamelor. Mai mult, sociologii au studiat comportamentul a 7.000 de oameni în cuplu și au aflat că, dacă mama unuia dintre ei a divorțat și a început o relație nouă la maturitate, și copiii săi au procedat la fel.

Evitarea conflictelor - Imaginați-vă că sunteți pregătiți să inițiați o discuție despre ceea ce vă enervează în relație în ultima vreme, dar partenerul refuză să vorbească.

În vreme ce mulți cred că dacă ignoră certurile vor reuși să aducă pacea în cuplu, experții sunt complet de altă părere. Ei spun că certurile și dezacordurile ajută la rezolvarea problemelor și la îmbunătățirea tehnicilor de comunicare între parteneri.

Atitudinea negativă a soțului despre prietenii soției - Oamenii de știință au analizat 373 de cupluri timp de 16 ani și au concluzionat că 46% dintre acestea au divorțat până în al 16-lea ani de căsnicie din cauza criticilor soțului la adresa prietenilor soției.

Potrivit experților, relația unei femei cu amicii săi se caracterizează prin apropiere emoțională și sprijin și durează mai mult, în timp ce prietenia bărbaților cu alți oameni depinde, cel mai des, de activitățile comune.

Așadar, bărbaților le este mai ușor să își schimbe cercul social, dar le este mai dificil să se împace cu prietenii partenerei, pe care, de multe ori, îi consideră insuportabili.

Prea multă... afecțiune - Psihologul american Ted Hudson a studiat 168 de cupluri timp de 13 ani de la începutul căsniciei.

Partenerii care erau foarte afectuoși unul cu celălalt la început au divorțat la mai puțin de șapte ani de la nuntă, acest lucru fiind cauzat de faptul că au început relația având sentimente puternice și le-a fost mult prea greu să mențină aceeași intensitate.

Sărăcia și șomajul - Traiul în condiții dificile nu este ușor, iar în familiile în care există probleme financiare apar mult mai des divorțuri.

Oamenii sunt de părere că sistemul este de vină pentru că bărbații nu au bani în buzunare. În realitate, există mulți tipi separați și divorțați cu venituri mici, care plătesc foarte puțin pentru a-și întreține fosta soție sau copii.

Patul, prea... îngust - Pentru ca soții să aibă o sănătate fizică și mentală bună, ei ar trebui să doarmă în paturi separate sau pe un pat foarte mare.

Oamenii de știință au descoperit că 30,40% dintre cupluri dormi în paturi diferite, iar acesta este un lucru benefic, deoarece somnul de proastă calitate poate duce la divorț. Prin urmare, dacă îți dorești un mariaj de lungă durată, asigură-te că ai un somn bun. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu