3.000 DE LEI PENTRU O MAȘINĂ MAI VECHE DE 15 ANI PREDATĂ LA FIER VECHI!

Distribuie pe:

Ministerul Mediului intenționează să introducă o nouă metodă pentru îndepărtarea mașinilor mai vechi de 15 ani de pe domeniul public.

Concret, proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani le pot valorifica fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autoritățile locale, va plăti pentru trimiterea la fier vechi a acestor mașini prin intermediul unei metode complementare programului Rabla, o sumă de bani, care poate fi folosită după cum vrea proprietarul

rablei predate.

Singura condiție e să fii proprietar al unei mașini mai vechi de 15 ani de care vrei să scapi, valorificând-o.

Suma pe care o recomandă AFM este de 3.000 de lei, însă aceasta poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de posibilitățile administrațiilor locale.

“Noi vom acoperi 1.500 de lei din această sumă, restul e responsabilitatea autorităților locale, dar acestea pot decide să ofere și alte lucruri în schimbul mașinii. Biciclete, trotinete electrice, depinde de ei.

Autoritățile vor să respecte promisiunea de a îndepărta 250.000 de mașini vechi de pe străzile României până în 2026”, a declarat pentru economedia.ro, Lorand Fulop, șeful AFM. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu