MINISTRUL MUNCII A LĂMURIT CONFUZIA PRIVIND AJUTORUL DE 1.200 DE LEI DIN PARTE STATULUI

Distribuie pe:

Pensionarii vor primi în luna ianuarie ajutorul de 1.200 de lei, din partea statului, iar Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat care este procedura prin care se intră în posesia banilor.

Ce categorie de pensionari va primi acest ajutor de la stat

Potrivit legii, pentru a primi ajutorul de la stat, veniturile pensionarilor nu trebuie să depășească suma de 1.600 de lei.

“Noi am vorbit de pensiile mai mici sau egale cu 1.600 lei, prag care reprezintă nivelul pensiei medii în luna decembrie. 2,45 milioane de seniori se încadrează până la 1.600 de lei. Noi suntem obligați ca și guvern, indiferent care ar fi culoarea lui, eu sunt mândru că vorbesc de pachetul social PSD unde am reușit să majorăm și alocațiile.

Noi vorbim în ordonanță de venituri, de pensia până la 1600 lei și de acele indemnizații speciale. Nu mă refer la pensii speciale ci la acele indem-nizații plătite”, a spus Marius Budăi, citat de Evz.ro

În urma sesizărilor făcute de unii pensionari care nu au primit ajutorul de 1200 de lei promis de stat, Ministerul Muncii a făcut recent câteva precizări.

“Precizare la ajutorul de 1.200 de lei care se acordă în ianuarie persoanelor cu pensii 1.600 de lei: verificăm toate cazurile sesizate, dar până acum am avut sesizări doar de la persoane care nu se califică fiindcă mai au și alte tipuri de pensie, iar sumele adunate depășesc 1.600 de lei”.

Lasă un comentariu