EXPOZIȚIE DEDICATĂ ZILEI CULTURII NAȚIONALE LA CATEDRALA MICĂ

Începând de azi, 14 ianuarie 2022, la Catedrala Mică din Târgu-Mureș va avea loc expoziția grafică “Eminescu în Transilvania” realizată de artistul Horea Remus Epure. Această expoziție este inițiată cu ocazia Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie, dată la care îl omagiem și evocăm pe Luceafărul Limbii Române - Mihai Eminescu.

Vernisajul va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 12.30, după încheierea Sfintei Liturghii și va cuprinde un cuvânt de introducere precum și prezentarea lucrărilor din cadrul expoziției.

Operele vor putea fi admirate până în data de 30 ianuarie la etajul catedralei și încurajăm, pe această cale, târgumureșenii să viziteze frumoasa biserică pentru a descoperi traseul parcurs de tânărul Eminescu între anii 1866-1868 prin Transilvania, ajungând chiar la Târgu-Mureș, unde a și înnoptat la Biserica de Lemn.

Mulțumim pentru deschidere și încredere părintelui paroh al Bisericii Bunavestire, pr. Călin Șipoș, oferind cu generozitate posibilitatea desfășurării acestei expoziții într-un spațiu binecuvântat și reprezentativ pentru municipiul Târgu-Mureș.

DRAGOȘ BURGHELIA Președ.  Asociația Culturală “Dacii Liberi”

Lasă un comentariu