PRIMA ȘCOALĂ INDEPENDENTĂ ENERGETIC DIN JUDEȚ VA FI DATĂ ÎN FUNCȚIUNE ÎN ORAȘUL SĂRMAȘU

Distribuie pe:

Primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan, a anunțat, luni, că în urma unei investiții de peste 3,6 milioane de lei din fonduri europene, Școala Generală numărul 2 din localitate va deveni, din acest an, cea mai modernă unitate de învățământ din județul Mureș și va fi independentă din punct de vedere energetic.

“Suntem în faza de finalizare a unui proiect pe fonduri europene de modernizare și eficientizare energetică la Școala Generală nr. 2 Sărmașu. Este un sistem de încălzire inovativ, din acest motiv a fost aprobat la finanțare. Proiectul vizează o școală cu șapte săli de clasă în care învață cu circa 210 copii. A fost modernizată printr-un sistem de asigurare a încălzirii prin pompe de căldură apă-sol (geotermale), care preiau căldura din sol și astfel se încălzesc sălile de clasă prin pardoseală. De asemenea, a fost dotată cu un sistem de aerisire a sălilor de curs.

Pentru independența energetică, școala este prevăzută și cu panouri fotovoltaice. Proiectul are o valoare de peste

3,6 milioane lei iar în cadrul acestuia a fost reabilitată și clădirea, s-a schimbat pardoseala, acoperișul, geamurile”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Valer Botezan.

Lucrările au început în luna ianuarie 2021, iar acum sunt în faza de finisaje și, în paralel, Primăria Sărmașu a alocat bani pentru dotarea sălilor de clasă și pentru amenajarea curții interioare.

“Sper că până la începutul noului an școlar, în septembrie, să avem cea mai modernă școală din județul Mureș. Acesta este unul dintre proiectele care se derulează în orașul nostru. Mai avem la Școala Generală din Balda, un sat aparținător de Sărmașu, un proiect pe AFM, plus încă două proiecte de eficientizare energetică a clădirii Bibliotecii Orășenești și a Căminului Cultural din Sărmășel Sat. De asemenea, pentru reducerea emisiilor de carbon, încercăm să depunem pe AFM un proiect de eficientizare a iluminatului public, pe introducerea becurilor led cu telegestiune, în valoare de 3,3 milioane de lei, astfel încât să schimbăm toate becurile din toate localitățile aparținătoare orașului Sărmașu”, a precizat Valer Botezan. (Sursa: agerpres.ro)

Lasă un comentariu