DECIZIA AUTORITĂȚILOR AUSTRALIENE ÎN CAZUL LUI NOVAK DJOKOVIC!

Distribuie pe:

Decizia autorităților australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în țară a tensimenului Novak Djokovic se amână, după ce avocații jucătorului au depus noi documente în acest caz, informează abc.net.au. Biroul ministrului Imigrației, Alex Hawke, a anunțat că a primit documente suplimentare care au schimbat durata pentru ca o decizie să fie luată. “Avocații domnului Djokovic au furnizat recent documente suplimentare lungi și documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovic. Bineînțeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Alex Hawke. La 4 ianuarie, Novak Djokovic, locul I ATP, a anunțat că a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiție la care este deținătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale.

El a sosit în țara de la Antipozi a doua zi și forțele australiene de frontieră nu i-au permis intrarea în țară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reținut în aeroport. La finalul audierii, ofițerii poliției de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în țară, pentru că nu este vaccinat și astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetățenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranți până la plecarea sa. Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităților și a primit câștig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranți și a început să se antreneze la Melbourne Park. Participarea lui la Australian Open mai era amenințată de faptul că ministrul Imigrației, Alex Hawke, avea posbilitatea de a decide o nouă anulare a vizei jucătorului. În declarațiile acordate la intrarea în țară, Djokovici le-a spus ofițerilor poliției de frontieră că a fost testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 la 16 decembrie. Presa internațională a prezentat imagini care au arătat faptul că sportivul a participat la 17 și 18 decembrie la evenimente publice, fără a purta mască, deși era infectat cu coronavirus. In plus, autoritățile australiene au decis să reexamineze documentele completate de numărul 1 mondial pentru a ajunge la Melbourne. Djokovici a scris într-un formular că nu a călătorit în afara țării sale în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou. Miercuri, Novak Djokovici a recunoscut că s-a întâlnit cu un jurnalist când știa că are Covid-19, descriind acest fapt drept o “eroare de judecată”. Însă el a afirmat că nu știa că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât privește declarația prezentată autorităților australiene înainte de sosirea în țară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greșit de agentul său, a adăugat Djokovici.

ECHIPA CSM TG. MUREȘ, LIDER ÎN LIGA I DE BASCHET MASCULIN

În etapa a 7-a din Liga I de baschet masculin s-au consemnat rezultatele: Laguna București - Agronomia București, rezultat 81-76, Eagles București - Universitatea Cluj-Napoca 74-88, Ulisse București - Știința București 47-113, CSM 2 Oradea - CSM Tg. Mureș 65-97 și Universitatea Craiova - CSU 2 Sibiu 52-80. Întâlnirea Ralph Brașov - Politehnica Iași s-a amânat. In fruntea clasamentului se află CSM Tg. Mureș - cu 14 puncte, urmată de Laguna București și CSU 2 Sibiu - cu câte 13 puncte. Etapa a 8-a va debuta sâmbătă, 15 ianuarie, cu jocurile: Politehnica Iași - Universitatea Craiova (de la ora 12:00) și CSM Tg. Mureș - Laguna București (începând cu ora 17:00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș). Duminică, 16 ianuarie, sunt programate ultimele două partide: Știința București - Eagles București și Agronomia București - CSM 2 Oradea. Alte două întâlniri au fost devansate: Ralph Brașov - CSU 2 Sibiu 64-71 (luni, 20 decembrie 2021) și Ulisse București - Universitatea Cluj-Napoca 63-100 (sâmbătă, 8 ianuarie).

CSM ORADEA, ÎNTOARSĂ DIN DRUMUL SPRE POLONIA

Echipa de baschet masculin CSM Oradea nu a disputat meciul de miercuri, din grupa K a FIBA Europe Cup, după ce adversara Trefl Sopot a cerut amânarea, din cauza depistării mai multor cazuri de Covid-19 în lot. CSM Oradea a primit vestea după ce a plecat spre aeroportul din Budapesta cu autocarul. Forul european de profil a confirmat amânarea, iar partida va fi reprogramată.

Și celălalt meci al etapei, dintre Benfica și Sporting Lisabona, a fost amânat din aceleași motive. CSM Oradea are partide amânate și în Liga Națională, după ce la rândul său s-a confruntat în ultimele săptămâni cu cazuri de Covid-19. După două etape în grupa K, CSM Oradea este lider neînvins, cu 4 puncte. In etapa a patra, CSM Oradea ar urma să joace, în deplasare, cu Benfica Lisabona, în 26 ianuarie.

LOTUL PENTRU “DUBLA” DE VERIFICARE CU SUEDIA

Naționala de futsal a României va susține la sfârșitul acestei luni două meciuri amicale în compania selecționatei similare a Suediei.

Partidele, programate pentru 23 și 24 ianuarie, se vor disputa la “Estrad Arena” din Alingsås, localitate aflată la aproximativ 45 de kilometri Nord-Vest de Göteborg.

Lotul României se va reuni joi, 20 ianuarie, la Mogoșoaia, în următoarea componență: portari - Gică Dospinescu (Sportul Ciorăști), Theodor Lungu (CFR Timișoara), Petrișor Toniță (United Galați); jucători de câmp - Darius Nastai (FIT - Morning Gredar Brzeg - Polonia), Bálint Andor, Balázsi Attila, Kedei Barna (toți trei de la FK Odorheiu Secuiesc), Kusmodi Tamas, Iszlai Richard (ambii de la Autobergamo Deva), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan (toți trei de la United Galați), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso - Portugalia), Felipe Oliveira (Jaén - Spania).

ASTĂZI ÎNCEP EUROPENELE LA HANDBAL MASCULIN

Cea de-a cinsprezecea ediție a campionatelor europene de handbal masculin începe joi în Ungaria și Slovacia. Este a doua ediție care reunește la start 24 de echipe printre care nu se află, din păcate, și naționala României, care a ratat calificarea într-o manieră rușinoasă, nereușind să câștige în fața selecționatei din Kosovo. România va avea, totuși, doi reprezentanți la europene, arbitrii Bogdan Stark și Romeo-Mihai Ștefan, care vor intra pe teren încă din prima zi, fiind delegați la partida Danemarca - Muntenegru.

Cele 24 de selecționate au fost repartizate în 6 grupe, ale căror meciuri vor avea loc la Budapesta, Debrecen, Szeged, Bratislava și Kosice. Primele două clasate din grupele preliminare vor merge în cele două grupe principale, de unde tot primele două se vor califica în semifinale, iar echipele de pe locul 3 vor disputa un joc pentru locurile 5-6. Marea finală va avea loc duminică, 30 ianuarie, la Budapesta. Spania este campioana europeană en-titre, dar ea este cotată acum cu șansa a patra de casele de pariuri, primele trei favorite fiind Danemarca, Suedia și Franța. Partidele campionatului european vor fi transmise de Digi Sport, Looksport și Telekom Sport.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu