CÎMPEANU VREA CĂ VIITORUL AN ȘCOLAR SĂ FIE MAI LUNG

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an. Școala ar putea începe mai repede și s-ar putea termina mai târziu în comparație cu datele cunoscute, a spus Cîmpeanu.

“(Viitorul an școlar, n. red.) ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu... va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum”, a dezvăluit ministrul Cîmpeanu, la Digi24.

Propunerea ministrului va fi analizată de specialiști în perioada următoare și apoi vor fi anunțate datele de începere și de încheiere ale viitorului an școlar.

Structura acestui an școlar nu va fi modificată, a precizat Sorin Cîmpeanu.

“Îmi este, efectiv, teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon școlar”

Ministrul s-a arătat foarte îngrijorat că va crește rata abandonului școlar, care în anul 2020 era de 23% în mediul rural. El crede că în 2021 a crescut și mai mult.

“Îmi este, efectiv, teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon școlar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem. Și atunci, programul național de abandon școlar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanțarea a 2.500 de școli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului școlar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o școală (...) înseamnă o finanțare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat Cîmpeanu, la B1 Tv.

El a susținut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al șaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susținerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilități.

Lasă un comentariu