ROMÂNIA, LOCUL 3 ÎN LUME LA AVANTAJELE MUNCII DE LA DISTANȚĂ

Distribuie pe:

Potrivit unui top realizat recent în 111 țări de momondo.ro (un motor de căutare global pentru călătorii, care compară prețuri pentru zboruri, hoteluri și mașini de închiriat), citat de mediafax.ro, România a fost plasată pe locul 3 în ceea ce privește țările în care este cel mai avantajos să lucrezi la calculator și să călătorești.

În realizarea cercetării au fost luate în considerare 22 de factori, împărțiți în șase categorii - accesibilitate și costuri de călătorie; prețuri locale; siguranță și sănătate; facilitățile muncii de la distanță; viața socială și vremea.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania, România, Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă și Germania.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut.

Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați (anagajați ai unor multinaționale, detașați în alte țări).

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații flexibile de lucru, a vizelor pentru liberii profesioniști, dar și a vieții de noapte.

România a fost plasată pe locul trei în acest clasament în special datorită costurilor reduse de trai și a prețurilor mici. De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

Totodată, pentru nomazii digitali, România aduce avantajul vitezei excelente a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști, pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu