CÂTEVA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ORAȘE DIN EUROPA

Distribuie pe:

Foto sus: Giethoorn, Olanda

Paris, Roma, Barcelona sunt orașe superbe, luate cu asalt de valuri de turiști pe bună dreptate. Dar orașele mici din Europa sunt și ele de vis, unele datorită arhitecturii frumoase, altele prin cultură și obiceiuri sau poziționarea geografică, dar nu sunt aglomerate precum cele enumerate mai sus.

CNN Travel, citat de digi24.ro, a făcut o listă cu câteva din cele mai frumoase orașe mici din Europa, care include așezări pescărești sau fortărețe medievale, din care vă prezentăm și noi câteva pentru următoarele dvs concedii.

I se spune “Veneția olandeză”. Giethoorn este un orășel pitoresc care, spre deosebite de varianta italiană, nu este aglomerat de turiști. Ca și  Veneția, este străbătut de ape, nu există mașini în centru, așa că singura modalitate de deplasare este pe jos sau pe apă. Aici se află și un restaurant cu stele Michelin, Hollands-Venetië.

Guimarăes este important pentru istoria Portugaliei, a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact.

Orașele portuare pot fi murdare. Însă micuțul Roscoff este pitoresc și prosper datorită comerțului maritim. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale.

Nafplio, Grecia

Minunatul Nafplio este un oraș la Marea Egee, cu un castel venețian care se oglindește în apă. De fapt, orașul are mai multe castele fermecătoare, de care vizitatorii sunt încântați. A fost prima capitală a Greciei moderne, așa că există mai multe lucruri de văzut.

Lasă un comentariu