NADIA COMĂNECI ȘI-A FĂCUT PUBLICĂ URIAȘA COMOARĂ PE CARE O DEȚINE

Distribuie pe:

Nadia Comăneci este una dintre cele mai mari sportive ale lumii. Performanțele sale excepționale au marcat definitiv istoria sportului mondial. Ajunsă la vârsta de 60 de ani, Nadia privește cu nostalgie la perioada în care domina gimnastica mondială. Ieri, ea a postat pe contul personal de Instagram o fotografie cu păpușa Nadia, însoțită de mesajul “My little piece of history”.

În 1976, fabrica “Arădeanca” a decis să facă o păpușă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o față ușor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani. Păpușa atrăgea cumpărătorii cu un dublu echipament: cel de sală, cu care chiar a evoluat Nadia în competiții și echipamentul echipei olimpice de la ceremonia de deschidere. În anul 1977, “păpușa Nadia” avea prețul de 200 de lei, iar pentru o scurtă perioadă, s-a găsit în comerțul socialist, în librării, relatează cei de la Adevărul.

În 2005, la inițiativa Nadiei Comăneci, “Arădeanca” a scos o serie modernă de păpuși. Această nouă jucărie a avut prețul de 100 de lei.

Nadia Comăneci, “zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția sa de excepție de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afișajul electronic nu era programat să arate nota 10, așa că după evoluția Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obținut, la acea ediție a Jocurilor Olimpice, de șapte ori nota 10. Ea a câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia Comăneci a intrat definitiv în istorie ca fiind prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu obținând nota 10.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată, românca este privită drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Performanțele incredibile reușite de gimnasta din România i-au adus titulatura de “Zeița de la Montreal”.  Nadia Comăneci este primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.

MECIUL DE LIGA CAMPIONILOR DINTRE BREST ȘI CSM BUCUREȘTI A FOST AMÂNAT!

Federația Europeană de Handbal a decis amânarea meciului din DELO EHF Champions League, din etapa a 9-a, programat să se dispute sâmbătă, 8 ianuarie 2022, de la ora 19.00, dintre echipa franceză Brest Bretagne Handball și campioana României, CSM București.

Decizia a venit după ce, la echipa condusă de Adrian Vasile, au apărut trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, înaintea plecării în Franța. Cele trei jucătoare cu rezultate pozitive sunt Ema Ramusovic, Andreea Ailincăi și Samara Da Silva, potrivit unui comunicat al clubului bucureștean.

Meciul va fi reprogramat într-o altă dată, stabilită de comun acord de ambele echipe, până la terminarea fazei grupelor DELO EHF Champions League.

FIFA A ANUNȚAT FINALIȘTII PENTRU TITLURILE DE CEL MAI BUN ANTRENOR DIN FOTBALUL MASCULIN ȘI CEL MAI BUN ANTRENOR DIN FOTBALUL FEMININ

FIFA a anunțat, joi, finaliștii pentru premiile de cel mai bun antrenor din fotbalul masculin și cel mai bun antrenor din fotbalul feminin. Pentru premiul The Best FIFA Men's Coach au ajuns să fie finaliști spaniolul Pep Guardiola (Manchester City), italianul Roberto Mancini (naționala Italiei) și germanul Thomas Tuchel (Chelsea FC). Mai erau nominalizați Antonio Conte (Italia / FC Internazionale Milano / Tottenham Hotspur FC), Hansi Flick (Germania / FC Bayern München / naționala Germaniei), Lionel Sebastián Scaloni (Argentina / naționala Argentinei) și Diego Simeone (Argentina / Atlético Madrid). În ceea ce privește premiul The Best FIFA Women's Coach, finaliștii sunt spaniolul Lluis Cortes (FC Barcelona), britanica Emma Hayes (Chelsea FC Women) și olandeza Sarina Wiegman (naționala Olandei / naționala Angliei). Mai erau nominalizați Peter Gerhardsson (Suedia / naționala Suediei) și Beverly Priestman (Anglia / naționala Canadei). FIFA a anunțat până acum și finaliștii la trofeele pentru cel mai bun portar din fotbalul masculin, cel mai bun portar din fotbalul feminin și cel mai frumos gol, precum și nominalizările pentru Fan Award și Fair Play Award: The Best FIFA Men's Goalkeeper: Gianluigi Donnarumma (Italia/AC Milan/PSG), Edouard Mendy (Senegal/Chelsea), Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen). The Best FIFA Women's Goalkeeper: Ann-Katrin Berger (Germania/Chelsea FC Women), Christiane Endler (Chile/PSG/Olympique Lyon), Stephanie Lynn Marie Labbe (Canada/Rosengard/PSG).

Premiul Puskas: Erik Lamela (Tottenham) - reușita din meciul cu Arsenal, din campionatul Angliei, din 14 martie 2021, Patrik Schick (Cehia) - golul marcat de la 45 de metri în meciul cu Scoția, de la Euro-2020, la 14 iunie 2021, Mehdi Taremi (FC Porto) - reușita “din foarfece” de la meciul cu Chelsea, din Liga Campionilor, de la 13 aprilie 2021. The Best FIFA Fan Award: suporterii Danemarcei și Finlandei (la meciul marcat de cazul Christian Eriksen, fanii finlandezi au scandat “Christian”, iar cei danezi au răspuns “Eriksen”); suporterii germani (după inundațiile devastatoare care au ucis peste 170 de oameni, fanii echipelor s-au unit pentru a strânge bani, alimente și alte resurse pentru cei afectați de dezastru); Imogen Papworth-Heidel (la 11 ani, ea a lansat o provocare de 7,1 milioane de jonglări cu mingea de fotbal în total în scopul strângerii de fonduri pentru lucrătorii britanici din domeniile esențiale).

The FIFA Fair Play Award: naționala Danemarcei, medicii și staful tehnic; Claudio Ranieri; Scott Brown. Vineri, FIFA a anunțat finaliștii pentru cel mai bun jucător (The Best FIFA Men's Player) și pentru cea mai bună jucătoare (The Best FIFA Women's Player). Nominalizările au fost următoarele: The Best FIFA Women's Player: Stina Blackstenius (Suedia / BK Häcken), Aitana Bonmatí (Spania / FC Barcelona), Lucy Bronze (Anglia / Manchester City WFC), Magdalena Eriksson (Suedia / Chelsea FC Women), Caroline Graham Hansen (Norvegia / FC Barcelona), Pernille Harder (Danemarca / Chelsea FC Women), Jennifer Hermoso (Spania / FC Barcelona), Ji Soyun (Coreea de Sud / Chelsea FC Women), Sam Kerr (Australia / Chelsea FC Women), Vivianne Miedema (Olanda / Arsenal WFC), Alexia Putellas (Spania / FC Barcelona), Christine Sinclair (Canada / Portland Thorns FC), Ellen White (Anglia / Manchester City WFC); The Best FIFA Men's Player: Karim Benzema (Franța / Real Madrid CF), Kevin De Bruyne (Belgia / Manchester City FC), Cristiano Ronaldo (Portugalia / Juventus FC / Manchester United FC), Erling Haaland (Norvegia / BV Borussia 09 Dortmund), Jorginho (Italia / Chelsea FC), N'Golo Kanté (Franța / Chelsea FC), Robert Lewandowski (Polonia / FC Bayern München), Kylian Mbappé (Franța / Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Argentina / FC Barcelona / Paris Saint-Germain), Neymar (Brazilia / Paris Saint-Germain), Mohamed Salah (Egipt / Liverpool FC). Premiile vor fi decernate în data de 17 ianuarie.

BASCHETBALISTELE DE LA SIRIUS AU RATAT FINAL FOUR-UL CUPEI ROMÂNIEI

Echipa feminină de baschet BC Sirius-Mureșul Tg. Mureș a ratat calificarea în careul de ași al Cupei României, după ce a pierdut, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 49-43 în fața formației CSM Alexandria, în manșa secundă a sferturilor de finală. În partida tur dintre cele două echipe, disputată la 29 decembrie, la Alexandria, scorul a fost egal, 64-64. La turneul Final Four și-au mai asigurat prezența Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare și Phoenix Constanța.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu