PENSII 2022. SE SCHIMBĂ TOTUL, SUNT VIZAȚI 5 MILIOANE DE PENSIONARI

Distribuie pe:

Autoritățile pregătesc modificări importante referitoare la plata pensiilor private în Pilonul II. Una dintre aceste schimbări vizează plătirea pensiilor în tranșe lunare timp de 12 ani, plata integrală urmând a se face doar în situații întemeiate.

PENSII 2022. În prezent, plata pensiilor private din Pilonul II se face integral sau defalcat pe cinci ani, însă autoritățile au în plan câteva schimbări. Astfel, potrivit unei legi aflate de ceva vreme în lucru, plata pensiilor la Pilonul II se va face în tranșe lunare pe durata vieții, încasarea integrală a sumei fiind posibilă doar în cazuri excepționale, informează hotnews.ro

“Stabilirea unei întâlniri de lucru cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară pentru dezbaterea și promovarea măsurilor incluse la nivelul jalonului, inclusiv a prevederii referitoare la asigurarea sustenabilității fiscale a pilonului II printr-o creștere a contribuțiilor în conformitate cu dispozițiile Strategiei fiscal -bugetare (actualul program de Guvernare prevede creșterea contribuției cu 1pp la 4,75%, până în 2024)”, se arată în Anexa care însoțește situația implementării PNRR la nivelul Ministerului Muncii.

Lasă un comentariu