SIRIUS TG. MUREȘ CÂȘTIGĂ LA BRAȘOV

Distribuie pe:

În etapa a 15-a din Liga Națională de baschet feminin s-au consemnat următoarele rezultate: FCC Baschet UAV Arad - Rapid București 88-46, CSM Alexandria - KSE Târgu Secuiesc 78-67, Agronomia București - Phoenix Constanța 57-83 și Olimpia CSU Brașov - BC Sirius Mureșul Tg. Mureș 60-78.

Partidele ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSM Satu Mare și CSM Târgoviște - Triumf Botoșani s-au amânat, iar Universitatea Cluj-Napoca a stat. În clasament, pe locul I se află FCC Baschet UAV Arad (cu 29 de puncte), urmată de CSM Alexandria (cu 24 de puncte) și CSM Satu Mare (cu 23 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș este pe locul 6 (cu 21 de puncte). Etapa a 16-a este programată sâmbătă, 22 ianuarie.

În 22 ianuarie 2022, în etapa 16, de la ora 19.00 BC Sirius joacă pe tren propriu. Meciul împotriva echipei FCC Baschet Arad se va desfășura în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș.

CSM TG. MUREȘ, LIDERA ÎN LIGA I DE BASCHET MASCULIN

Etapa a 8-a din Liga I de baschet masculin a debutat sâmbătă, 15 ianuarie, cu jocurile: Politehnica Iași - Universitatea Craiova 54-103 și CSM Tg. Mureș - Laguna București 96-67 (FOTO, cu bielorusul Vladislav Solopa la minge, autorul a 21 de puncte), meci găzduit de Sala Sporturilor din Tg. Mureș.

Duminică, 16 ianuarie, au fost programate ultimele două partide: Știința București - Eagles București 121-67 și Agronomia București - CSM 2 Oradea 70-61. Alte două întâlniri au fost devansate: Ralph Brașov - CSU 2 Sibiu 64-71 (luni, 20 decembrie 2021) și Ulisse București - Universitatea Cluj-Napoca 63-100 (sâmbătă, 8 ianuarie 2022). În clasament conduce CSM Tg. Mureș (cu 16 puncte), urmată de Laguna București (cu 14 puncte) și Știința București (tot cu 14 puncte).

FINAL ÎN RALIUL DAKAR

Pilotul român Emanuel Gyenes, pe o motocicletă KTM, a încheiat ediția din acest an a Raliului Dakar pe cea de-a 40-a poziție în ierarhia generală a clasei Moto și pe locul V la Malle Moto, clasă rezervată piloților fără asistență tehnică. În ultima etapă a competiției, desfășurată vineri, între localitățile Bisha și Jeddah, sătmăreanul a ocupat locul 43, sosind la 23 de minute și 24 de secunde de învingător, chilianul Pablo Quintanilla. În ierarhia generală pe primul loc s-a clasat britanicul Sam Sunderland, de la echipa Gasgas Factory Racing, acesta fiind urmat pe podium de Pablo Quintanilla (Monsters Energy Honda) și de austriacul Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Racing). La secțiunea auto, victoria a revenit qatarez-ului Nasser al-Attiyah (Toyota), care câștigă pentru a 4-a oară Raliul Dakar.

“TIGROAICELE” S-AU IMPUS ÎN DEPLASARE!

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a învins sâmbătă, în deplasare, formația Buducnost, scor 28-20 (15-9), în etapa a 10-a din grupa A a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale partidei au fost Pavicevic (7 goluri), pentru Buducnost, respectiv Neagu (7 goluri), pentru CSM. În urma rezultatului, CSM a adunat 10 puncte, pe locul 4, în condițiile restanței cu Brest din etapa a 9-a. Celelalte partide ale etapei a 9-a au înregistrat rezultatele: Podravka - Borussia 24-32, Rostov - Team Esbjerg 25-27 și FTC Budapesta - Buducsnot 26-22. Etapa a 10-a a mai programat, tot sâmbătă, Borussia - Rostov 25-31, iar disputa Team Esbjerg - Podravka va avea loc în 29 ianuarie. Meciul Brest - FTC Budapesta nu a fost încă stabilit. Anterior, CSM București a obținut rezultatele: 21-22 cu Team Esbjerg, 27-30 cu Rostov-Don, 36-31 cu Podravka Koprivnica, 25-22 cu Borussia Dortmund, 30-22 cu Buducnost, 29-30 cu Brest, 30-31 și 27-21 cu FTC Budapesta. În următoarea rundă, CSM București o va întâlni pe Brest, în deplasare, în 19 ianuarie, restanța din etapa precendentă. Returul meciurilor din grupe se va încheia în 19 februarie 2022. Faza play-off va avea loc între 26 martie - 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie - 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta. Deținătoarea trofeului este Vipers Kristiansand din Norvegia. În sezonul anterior, CSM București a ratat calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

REAL MADRID A CÂȘTIGAT SUPERCUPA SPANIEI PENTRU A 12-A OARĂ!

Athletic Bilbao nu și-a putut apăra trofeul din Supercupa Spaniei, câștigat anul trecut. În Arabia Saudită, pe luxosul stadion din Riyadh, bascii au fost învinși de Real Madrid, după golurile lui Modric și Benzema. Bilbao a cerut penalty în minutul 11, când o minge trimisă de Inaki Williams l-a lovit în mână pe Alaba, dar arbitrul nu a acordat nimic. Real a ratat primele două ocazii mai mari prin Casemiro, într-un singur minut, însă cel care a deschis scorul a fost veteranul Modric, în minutul 38. În debutul reprizei secunde, madrilenii au primit penalty după ce șutul lui Benzema l-a nimerit în mână pe Alvarez, iar Benzema a transformat lovitura de pedeapsă. Finalul a fost încins. Bascii au primit și ei penalty în minutul 86, dar portarul Courtois a parat șutul lui Raul Garcia, de la punctul cu VAR. Bilbao - Real Madrid s-a terminat 0-2, iar madrilenii și-au adjudecat a 12-a Supercupă a Spaniei din istoria clubului.

IULIA DUMANSKA, PORTARUL NAȚIONALEI DE HANDBAL FEMININ, VA JUCA LA GLORIA BISTRIȚA DIN VIITORUL SEZON

Iulia Dumanska, portarul naționalei de handbal feminin și al formației croate Podravka Koprivnica, a anunțat, duminică seară, că va evolua la Gloria Bistrița din viitorul sezon. “După o experiență în Croația, am ales ca pentru sezonul următor să mă întorc acasă, în România. Am hotărât să accept oferta celor de la Gloria Bistrița, alăturându-mă proiectului lor ambițios”, a anunțat handbalista. Ea mai spune că perioada pandemică a fost dificilă de petrecut printre străini, dar și benefică. “Perioada de pandemie petrecută în locuri unde la început nu cunoșteam pe nimeni a fost destul de dificilă, dar totodată benefică. Însă, până la vară, când mă voi alătura echipei din Bistrița, sunt concentrată pe obiectivele echipei din Podravka”. Iulia Dumanska s-a transferat în mai 2020 la Podravka Koprivnica de la SCM Râmnicu Vâlcea, cu care cucerise titlul național în 2019. Ea a semnat un contract valabil două sezoane. Iulia Dumanska s-a născut în 15 august 1996, în localitatea Horodenka din Ucraina. La 14 ani, a plecat să joace în România, iar în 2016 a obținut cetățenia română și a început să evolueze pentru echipa națională.

În cariera ei, Dumanska a mai jucat la Baia Mare și la Craiova. Gloria Bistrița a anunțat, tot duminică, și transferul altor două componente ale naționalei: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) și Bianca Bazaliu (Podravka).

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu