MIHAI EMINESCU - LA GRĂDINIȚA COLEGIULUI NAȚIONAL “MIHAI EMINESCU”

Distribuie pe:

“Săptămâna eminesciană” la Grădinița Colegiului Național Pedagogic “Mihai Eminescu” a fost marcată de o serie de activități adaptate vârstei preșcolarilor. Astfel, cei mici au putut afla cine a fost poetul al cărui nume îl poartă grădinița lor.

“Eminescu și copiii” a fost motto-ul Grupei Fluturașilor. Activitățile, coordonate de prof. înv. preșcolar Zvîncă Emilia și prof. înv. preșcolar Cucuiet Andreea, au fost variate: amenajarea Colțului de lectură cu lucrări reprezentative; o întâlnire imaginară cu poetul Mihai Eminescu, realizată în aplicația ChatterPix, vocea poetului fiind redată de Botofei Sergiu, clasa a XII-a; audiții de poezii și cântece; realizarea machetei “Somnoroase păsărele”, la care a contribuit fiecare copil, după nivelul grupei din care face parte; elevele Mihaly Timea și Baratosi Krisztina, membre ale cercului de lectură din liceu (coordonator prof. Beatrice Standavid), i-au inițiat pe cei mici în tainele scrisului cu pana.

Copiii din Grupa Ursuleților (Maci) (prof. înv. preșcolar Szucher Zsuzsánna-Izabella și prof înv. preșcolar Csegedi Réka-Imola) au marcat evenimentul prin activități caracteristice: au urmărit prezentarea copilăriei poetului, subliniind preferința acestuia pentru plimbările în natură și pentru poveștile bunicilor; au recunoscut chipul lui Mihai Eminescu pe bancnotă; au recitat poezia “Somnoroase păsărele” în limba maghiară; au transpus în desene viziunea proprie a poeziei audiate.

Activitățile de la Grupa Ștrumfilor (prof. înv. preșcolar Pintican Todirascu Paula și Diana Ștefan) s-au desfășurat sub genericul: “Eminescu prin ochi de copil”: vizionarea unui material despre marele poet și discuții pe marginea acestuia; prezentarea/recitarea poeziei “Somnoroase păsărele”; realizarea unei activități practice pornind de la versul “Trece lebăda pe ape...”; inițierea unei călătorii magice în minunata lume a “Luceafărului”; organizarea unor activități relaxante prin vizionarea unor secvențe din “Lacul lebedelor”.

“Copiii au lăsat creativitatea să lucreze pentru ei, așa cum a lucrat și pentru marele nostru poet”, a fost opinia dnei Pintican Todirascu Paula, coordonatoarea activităților la Grupa Ștrumfilor.

RALUCA POP, clasa a XII-a A, elevă practicantă

Lasă un comentariu