CULTURA NU E NUMAI SPECTACOL

Distribuie pe:

Ziua Națională a Culturii, Ziua nașterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim, prin muncă, efort, talent, curaj și dăruire, întregul an, scrie președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj postat pe Facebook cu prilejul Zilei Culturii Naționale, marcată pe 15 ianuarie la Chișinău și București.

“Nu există doar o zi a culturii, există cultura fiecărei zile, cultura fiecărui gest, a fiecărui gând, a fiecărui act și a fiecărui moment trăit. Cultura nu e numai spectacol, balet, ie sau colind; cultura e felul în care ne înțelegem pe noi înșine, felul în care îl înțelegem și îl acceptăm pe celălalt, felul în care vorbim și ne comportăm cu cei din jurul nostru, felul în care ne înțelegem potențialul și prezentăm această unicitate lumii întregi”, subliniază Maia Sandu în mesajul său.

Președinta Republicii Moldova pune un accent în acest context pe importanța aprecierii moștenirii culturale a unui popor.

“Țările mici nu sunt în mod obligatoriu culturi mici. Important e să apreciem moștenirea culturală pe care ne-au transmis-o părinții și bunicii noștri. Important e să ne apreciem talentele și bogăția spirituală nu doar atunci când acestea se manifestă în alte țări, ci din momentul în care vedem prima sămânță de talent în copiii și tinerii noștri. Fără cultură și educație nu există prosperitate. Nu există toleranță, empatie și coeziune socială”, arată Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a acordat cu prilejul Zilei Naționale a Culturii mai multor oameni de cultură din țară Medalia “Mihai Eminescu” și diverse titluri onorifice, “în semn de apreciere pentru creatorii care rămân fideli artei în timpurile deloc simple de azi și pentru devotamentul lor față de profesie”. (AGERPRES)

Lasă un comentariu