ROMÂNIA AJUTĂ GERMANIA. DEMONSTRAȚII. METODA “BADEA “

Distribuie pe:

Din nou, în acest început de an, mass-media germană elogiază exemplul pozitiv al României privind gestionarea vaccinului Covid 19 și, în primul rând, generozitatea românească prin ajutorul acordat Germaniei de 5 milioane de doze; se vorbește și de vizita președintelui Klaus Iohannis în Bavaria, landul cel mai infectat.Din păcate față de situația relaxantă dinainte de Crăciun, la mijlocul lunii ianuarie, valorile infectaților s-au dublat (92.223), crescând incidența la 470,6 (la 100.000). Procentual, numărul decedaților (286) a crescut foarte puțin.

În continuare se fac peste 2 milioane de teste pe săptămână (aprox. 300.000 pe zi). Atenție, în România, la corectura de multiplicare a numărului de infectați, care ar trebui făcută raportat la numărul foarte mic de testări (30.000 pe zi) și al celor care nu se autodenunță (frica de spitalizare etc.).

Noua variantă Omicron s-a răspândit “razant” în această săptămână (73%), față de cea anterioară (51%). În consecință, eficiența Boosterului (axat pe Delta) se reduce; ar avea totuși “o influență benefică asupra stării pacientului” (“Die Welt”). Antidotul Omicronului va apărea probabil în martie!

Organizația Mondială a Sănătații (OMS) recomandă tratamentul anti Covid cu Bariticinid (folosit în reumatologie) și Sotrovimab, special pentru dezvoltarea anticorpilor monoclonați; s-ar îmbunătăți șansa de supraviețuire a pacientului, reducând sau evitând necesitatea aplicării unei respirații artificiale intensive.

Din păcate, medicamentele antivirale, față de antibiotice (infecții bacteriene) nu rezolvă cauza, acționând doar simptomatic sau chiar numai paliativ.

Pe de altă parte, experimentul de 2 ani-pandemie nu aduce nimic nou, iar apariția “tulpinelor” creează o stare de nesiguranță, cauzând altercații între specialiști.

Neputința specialiștilor și starea de bulversare întreținută de mass-media prin teoriile conjurațiilor și căutarea senzaționalului se repercutează asupra populației lipsite de informațiile de bază (eficiența vaccinului, efectele secundare, statistici clare vaccinați-nevaccinați etc.).

În aceste condiții s-a ajuns în Germania la o revoltă (inițial o grupă restrânsă cu acțiuni “extremiste”), care se răspândește “pandemic” (până la 40.000 de persoane). Ceea ce a înfuriat poporul (“Wir sind das Volk”) a fost faptul că “demonstranții pașnici (tineri, bătrâni, femei) fără aprobare”, care, în număr crescând, au recurs la metoda plimbării zi de zi (aplicată în premieră de moderatorul TV Antena 3-Badea), au fost atacați brutal de polițiști (spray în ochi, agresare fizică). În replică, zilele următoare, numărul demonstranților s-a înmulțit, de data aceasta cu tineri și maturi agresivi. Au urmat invectivele adresate “presei mincinoase”, precum și polițiștilor: “dați-vă jos căștile, rușine fii de târfe” și altele care nu se pot așterne pe hârtie. Strigătul comun al masei de demonstranți a fost fără niciun echivoc “Noi suntem poporul”, care trebuie să dea de gândit politicienilor.

Într-adevăr, în reportajul transmis de postul de televiziune RTL, a lipsit renumitul “Bloc negru german”, format din tineri cu răngi, echipați în negru, care participau în trecut la toate demonstrațiile “aprobate”, cu caracter politic, provocând un număr însemnat de victime în rândul polițiștilor îmbrăcați în “zale” (amănunte despre Blocul negru “În Luptă pentru putere”- Librăria Eminescu Tg. Mureș).

TUDOR A. GELU, corespondență din Frankfurt/Main, Germania

Lasă un comentariu