FURNIZORII DE ENERGIE AU ALES SĂ FACTUREZE MAXIMAL; ESTE UN ABUZ GIRAT ȘI PROVOCAT DE POLITICIENII INCONȘTIENȚI

Distribuie pe:

“Ar trebui demiși de la cap la coadă, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Statul trebuie să își asume fără ezitare situația în care se găsesc cetățenii și să acopere diferențele din facturi. E singurul mod prin care ne putem asigura că cetățenii vulnerabili în fața creșterilor necontrolate pot traversa această iarnă”, arată liderul USR, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că politicienii de la PSD au ignorat regulile pieței și nu au oferit reglementări corecte, făcând “cadou camarilei de partid” ANRE și Ministerul Energiei.

“Ne găsim într-o situație de coșmar în care furnizorii de energie au ales să factureze maximal, urmând ca la un moment dat să se lămurească toată lumea care ar fi prețul corect. Este un abuz fără nicio îndoială, unul girat și provocat de politicienii inconștienți de la PSD și PNL, care au ales să ignore regulile pieței, să nu ofere o reglementare corectă și să facă ANRE și Ministerul Energiei cadou camarilei de partid. Pe cine mai miră oare că PSD l-a numit pe Gheorghe Cârciu la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, după ce acesta a fost cercetat penal pentru furt de curent electric?!”, scrie Cioloș.

Liderul USR menționează că PSD și PNL și-au asumat că vor rezolva criza energetică și criza sanitară, dar că “niciuna dintre ele nu a primit vreo soluție” și că există riscul ca “situația să degenereze complet”.

“Cei doi autori ai dezastrului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, asistă nepăsători la situația pe care au creat-o și discută de parcă ar fi vorba despre o criză care ar urma să se petreacă peste câțiva ani. Incompetența și inconștiența acestor doi politicieni îi costă pe oamenii care azi plătesc facturile uriașe la energie sau stau în frig”, precizează președintele USR. (AGERPRES)

“ATENȚIE LA CONCURSURILE, PROMOȚIILE SAU OPORTUNITĂȚILE DE INVESTIȚII PROPAGATE PE SOCIAL MEDIA”

Dispeceratul Național de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu promoțiile, concursurile sau oportunitățile de investiții propagate pe social media prin postări sponsorizate, unele dintre aceste anunțuri putând fi atacuri de tip scam puse la cale de infractori cibernetici.

“Atenție la concursurile, promoțiile sau oportunitățile de investiții propagate pe social media prin postări sponsorizate! Unele dintre aceste anunțuri sunt atacuri de tip #scam puse la cale de infractorii cibernetici care încearcă să extragă de la potențialele victime date personale, date financiare sau date de autentificare. Totodată, atacatorii încearcă în același timp să determine potențialele victime să instaleze #malware pe dispozitive, ori să se aboneze la anumite servicii cu suprataxă, prin accesarea unui link malițios. Momeala folosită în astfel de atacuri variază de la promoții incredibile (bormașină la 15 ron), la posibilitatea unor câștiguri rapide (prin investiții în criptomonede)”, semnalează reprezentanții DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Aceștia subliniază că, pentru a convinge potențialele victime de veridicitatea detaliilor oferite, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală a unor branduri cu reputație (de exemplu Banca Transilvania și Leroy Merlin România), însă, dacă utilizatorul verifică pagina de social media care publică astfel de mesaje, sau domeniul link-ului pe care urmează să îl acceseze, își poate da seama că este vorba despre o tentativă de fraudă, pentru că nu se află pe un canal oficial de comunicare a companiei în numele căruia s-ar fi publicat acel post.

“Atunci când nu sunteți siguri, introduceți manual adresa site-ului dorit în browserul cu care navigați pe internet! Evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase. Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective. Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerut explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid dacă o faceți! Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig către rețeaua socială în spațiul căreia s-a publicat acel post. Mai multe raportări într-un timp scurt poate duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut malițios. Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română. Totodată, notificați Directoratul la telefon 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro”, este sfatul experților în securitate cibernetică. (AGERPRES)

Lasă un comentariu